"Mikołaj jak są ograniczenia, to zawsze sobie jedynkę z przodu dopisuje... ale i tak się ledwo wyrabia"
Moje ex:
Fiat Tempra 1.6 LPG '95, AR 156 1.8 TS + LPG '98, Opel Vectra C 2.2 DTI '03
Moje aktualne:
AR 156 1.9 JTD '01 - będzie na sprzedaz
AR 156 SW 2.4 '02 - juz kupiona, się szykuje do jazdy.
Polecam żaluzje od sąsiada: rolety warszawa
Witam, w mojej alfie 156 SW miałem taką samą instalację . zapłaciłem 2300 zł . autko chodziło super. spalanie również w granicach 12 litrów. Pamiętaj tylko o tym aby jezdzić regularnie do przeglądu (zazwyczaj po 10 tys. km) wtedy będzie raczej wszystko w porządku . Pozdrawiam
No i wczoraj na stacji benzynowej szlag mnie trafił, bo te 4.73zł/L
benzyny to przekroczyło wszelkie granice przyzwoitości... zresztą 4.25zł/L
oleju napędowego to też absurd. I jest decyzja, czas na instalację
gazową, nigdy nie chciałem, raz miałem w 1663.0V6 i się psuła (montował
poprzedni właściciel), ale tym razem chcę zadbać o montaż i podzespoły.
I mam dylemat. Czy wybrać to co polecacie w tym wątku:
- STAG-300 4 PLUS
- okablowanie układu (wiązka emulatora , wiązka listwy wtryskowej Valtek)
- reduktor Scorpion ST ze zintegrowanym filtrem fazy ciekłej do 240KM
- listwa wtryskowa MAGIC JET 4cyl
Czy to co polecają gazownicy w Opolu (zakłady z dużym doświadczeniem):
- BRC Sequent 24 (komplet)
Jest: Maserati Levante S
Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.
Słuchaj BRC nie jest też złe.
Może pomyśl w ten sposób, zobacz co gazmeni u których masz robić auto zakładają najczęściej, jeśli głownie robią BRC to masz dużą szansę że zrobią OK. Lepsze to wyjście niż na siłę kazać im włożyć STAGa i na Twoim aucie będą zgłębiali tajniki jego regulacji i możliwości sterownika.
Pamiętaj głównie od czynnika ludzkiego zależy jak będzie działać instalacja LPG, jeśli bardzo dobrze znają BRC to będzie to lepsze wyjście w Twoim przypadku niż mało znany im STAG.
10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia
Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu
Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts
Niedawno i ja miałem taki dylematzdecydowałem się jednak na stag-300 plus 4, z reduktorem Tomasetto do 190km ciągnie z listwą wtryskową valteka, wlew schowany pod klapką (super sprawa) i jestem bardzo zadowolony.
Też byłem uprzedzony do gazu, bo miałem do czynienia z nim w innych autach, ale to były starsze generacje instalacji, a teraz żałuje że nie założyłem wcześniejzero strat mocy, nie czuć kiedy przechodzi na gaz, takie samo spalanie jak na benzynie.
A dlaczego wybrałem STAG'a?
Wypytałem mojego fachowca o tą instalacje i o instalacje BRC. Jeżeli chodzi o walory użytkowe stwierdził że obydwie instalacje jakościowo są podobne. Po drugie właśnie z instalacjami BRC mam niemiłe wspomnienia
Róznice:
serwis STAG co 10 tys. km, a BRC co 15tys.
Różnica ceny to 500zł na korzyść STAG'a.
Jeżeli chodzi o BRC to przy awarii jakiegokolwiek podzespołu nie ma mowy o jego regeneracji, od razu wymiana na nowy (przynajmniej w teorii).
Wili mam pytanko możesz umieścić zdjęcie wlewu "pod klapką" ?
A ma ktoś tego BRC? Jakie opinie?
Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.
też mam założoną instalacje gazową kosztowała mnie ona 2699.99zł była montowana we Wrocławiu w grudniu 2007ri na zbiorniku robię tak 320km . . . wlew jak widać na zdjęciu
Pozdrawiam![]()