Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Temat: Kabel uziemiający

Paza
    Gość

Domyślnie

tzn że wg Ciebie większe znaczenie ma zakłócenie które wytwarza przewód + na -, niż zakłócenie na przewodzie sygnałowym? Muszę Cie wyprowadzić z błędu, przewody zasilające biegnące koło siebie nie mają na siebie większego wpływu, nawet gdyby były jakieś zakłócenia spowodowane czymkolwiek, to musiałby to byś spadek napięcia abyś zauważył to na pracy wzmacniacza. Niestety inaczej sprawa się ma jeśli przewód zasilający biegnie np razem z przewodem chinch, w którym napięcie i prąd są dużo mniejsze niż w zasilającym i tu pole magnetyczne może nam pokiełbasić dużo, bo nawet małe zniekształcenie zostanie później wzmocnione na wzmacniaczu i będzie słyszalne. Mam nadzieję że jasno wytłumaczyłem i przeanalizujesz to jeszcze raz.

Użytkownik Romeo Avatar michal87tg
    Mieszka w
    Tarnowskie Góry
    Auto
    AR 156 po FL SportWagon 1.9 JTDm

Domyślnie

Hmmm ciekawostka wiesz powiem tak że każdy się uczy o tym nie słyszałem bo chinch może być zakłócany, czyli w skrócie nie wiem czy dobrze myślę chinch będzie zakłócony i sygnał do wzmacniacza przyjdzie później a co za tym idzie będzie słabszy i wzmak będzie słabiej grał?

Paza
    Gość

Domyślnie

Sygnał nie będzie słabszy, tylko będzie zniekształcony i zniekształcenia potem będą wzmocnione razem z właściwym sygnałem i nie usłyszysz czystego dźwięku w głośnikach. Moc będzie taka jaka powinna być tylko jakość nie ta.

Użytkownik Romeo Avatar michal87tg
    Mieszka w
    Tarnowskie Góry
    Auto
    AR 156 po FL SportWagon 1.9 JTDm

Domyślnie

mniejsza z tym bo u mnie i tak to nie występuje bo kapel chinch leci po tej samej stronie co - więc takie coś u mnie nie występuje i według mnie ten kabel podaje tylko sygnał który nie ma tak dużej mocy żeby mógł się kłócić razem z + np, u mnie jest bass czysty ale trochę mało prądu