Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Temat: Pomoc przy ubezpieczeniu Alfy

Użytkownik Znawca Avatar kobe83
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    AR 159 2.0 JTDM 170KM/ 156 1.9 JTD115KM była

Domyślnie

Cytat Napisał plancior Zobacz post
    A tak na przyszłość to od razu przy kupnie samochodu spisać umowę na siebie i ojca.
    Potem z tym do urzędu, wpisują ojca jako współwłaściciela i po problemie
    Nie trzeba potem kombinować z darowiznami. Ja tak 3 poprzednie samochody rejestrowałem.
    Właśnie, żeby nie było problemów potem to najpierw najlepiej wpisać ojca jako pierwszego na umowie potem Ciebie. To w wypadku jak chcesz jechać na zniżkach ojca.
    Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Qki
    Mieszka w
    Zamość, Lublin
    Auto
    AR 156 2.4 JTD 20V

Domyślnie

Cytat Napisał kobe83 Zobacz post
    Właśnie, żeby nie było problemów potem to najpierw najlepiej wpisać ojca jako pierwszego na umowie potem Ciebie. To w wypadku jak chcesz jechać na zniżkach ojca.
    To już znaczenia nie ma, po prostu:

Sprzedający:

Pan Z
    Adres

Sprzedaje samochód

Kupujący:

Pan X
    Adres

Pan Y
    Adres

Podpisy wszystkich na dole + data.

Ja mam dowód na siebie, mama jest jako współwłaściciel. Zniżki mam za nią -60% i za siebie zwyżki jakie tylko się da wiekowe itp. w sumie 890 zł chyba wyszło w UNIQUa.

Użytkownik Rowerzysta Avatar cin123
    Mieszka w
    ok. Św. Katarzyny i ok. Henrykowa
    Auto
    33 1.4iel 1992r

Domyślnie

ja też mam w hdi i na razie nie zmieniam bo wszędzie wychodzi drożej nawet axa z polecenia. a co do podatku to jest od 1000zł. ja zapłaciłem tyle co na umowie (czyli troszkę zaniżone) ponieważ babka nie miała alfy 33 w swojej mądrej książce

Użytkownik Romeo Avatar kt0sfajny
    Mieszka w
    Luxembourg | Rzeszów
    Auto
    Byla Alfa Romeo 156 TS

Domyślnie

raz na 3 lata mozna darowac i jesli kwota nie przekracza 10 tys to nic sie nie placi
    ale jesli babka ci wyceni auto np.na 20 to nie musisz dawac tacie 50% tylko mozesz mniej np.30 ;]
    ja jestem pierwszym wlascicielem a tata drugim i nie bylo problemu z ubezpieczeniem
    wyszlo mi za oc jakies 560zl w MTU
    w mtu maja jeszcze ubezpieczenie znizek OC i AC koszt niewielki za oba jakies 50zl i w razie czego Twoj tata nie straci znizek
    gdzie kucharek szesc tam jest co poklepac| jeszcze tu wroce | jezdze alfa bo mnie stac;P

Użytkownik Romeo Avatar dakoolk
    Mieszka w
    WPR
    Auto
    Modra Foka

Domyślnie

Cytat Napisał koles_02 Zobacz post
    Mając 60%znizki i 25lat płace za OC w PZM 520zł. Podobno mBank jest tani jak założysz u nich darmowe konto.
    Najtańszy Ja mam 27 lat, prawko od 1999, reszta jak w podpisie/profilu, z tym, że nie mam zniżek i za OC+AC+Assistance (full opcja) płącę właśnie koło 2500 Nie mówcie, że mogłem z ojcem itp., bo wiem, ale nie chciałem Ale co do opcji z współwłaścicielem, to u nas w Pruszkowie w starostwie są od razu wsyzstkie formularze+porada w tym pokoju, w którym się rejestruje-więc może się przejdz u siebie o Wydziału Komunikacji i zobacz, bo może próbujesz wyważyć otwarte drzwi
    Moja ex - teraz u kolegi "szybka"...

Użytkownik Alfista Avatar zieloo007
    Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    Była 156 1.9 jtd, jest Toyota Avensis t27 '18

Domyślnie

Cytat Napisał kt0sfajny Zobacz post
    raz na 3 lata mozna darowac i jesli kwota nie przekracza 10 tys to nic sie nie placi
    ale jesli babka ci wyceni auto np.na 20 to nie musisz dawac tacie 50% tylko mozesz mniej np.30 ;]
    ja jestem pierwszym wlascicielem a tata drugim i nie bylo problemu z ubezpieczeniem
    wyszlo mi za oc jakies 560zl w MTU
    w mtu maja jeszcze ubezpieczenie znizek OC i AC koszt niewielki za oba jakies 50zl i w razie czego Twoj tata nie straci znizek
    .... nie traci zniżek, chyba, że gdzieś przyłożysz to stracicie obaj wszystko

Użytkownik Romeo Avatar kt0sfajny
    Mieszka w
    Luxembourg | Rzeszów
    Auto
    Byla Alfa Romeo 156 TS

Domyślnie

Cytat Napisał zieloo007 Zobacz post
    wlasnie nie
    "ubezpieczenie utraty zniżki za bezszkodowy przebieg ubezpieczenia

to szczególna ochrona finansów Klientów, którzy jeżdżą bezpiecznie i posiadają wysokie 60% zniżki. W przypadku powstania szkody ubezpieczeni Klienci zachowają dotychczasową 60% zniżkę za bezszkodowość w OC i/lub AC."

z tego co pamietam to w ciagu roku jak sie ma 1 zdarzenie jakies to wtedy sie nie traci ;]
    gdzie kucharek szesc tam jest co poklepac| jeszcze tu wroce | jezdze alfa bo mnie stac;P

Użytkownik Romeo Avatar GrzesiuŻar
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    156 SW 2.5 V6 2002/03 192KM

Domyślnie

Cytat Napisał lesio80 Zobacz post
    Koega rooshyo wymienia HDI , ja moge tą ubezpieczlnie polecić bo mam tam auto ubezpieczone.
    W porównaniu z innymi ubezpieczalniami dla mnie wychodziło najkorzystniej , warto wsiąść NW i Assistance, różnica pomiędzy samym a OC a OC z NW i Assi... to jakieś niecałe 20 zł. Assistance gwarantuje lawetę w razie wypadku, oczywiście można wykupić pełne assistance ale po co, alfy przeciesz się nie psują .
    W sumie tak... choć w moim przypadku - nie... Miałem na Astrę OC + Assistance w HDI (mBank) i gdy 26.05 koleś mi zajechał drogę i skasowałem Asterkę to mi miła pani na infolinii wciskała, że nie mam u nich polisy a tym bardziej nie mam Assistance (weryfikacja po rejestracji, peselu, danych adresowych etc. i nic!), (za które płaciłem w wariancie midi 15zł. mies!) i że mam sobie samemu zapchać skasowane auto do garażu. Więc polecam bo tanio, ale co do obsługi to ODRADZAM! Później dostałem przeprosiny, ale nerwów miałem co nie miara z kombinowaniem lawety na szybko o 23:00..

Ja polecam teraz AXĘ, jeżeli chodzi o samo OC. Jak chcesz AC to chyba nie wahałbym się dopłacić do PZU, bo bratu wypłacali szkody w tydzień. A ostatnio coś chyba u nich potaniało, warto sprawdzić

Ja za OC+As Midi w Ax'ie płacę ze zniżkami 30% 1254zł na rok, ale to dlatego, że nie mam 25lat...
    AR 146ti 2.0 16v '96
    AR 155 1.8 16v '97+ podtlenek LPG
    AR 155 2.0 16v '95
    AR 156 SW 2.4 JTD '01 - biała perła
    AR 156 SW 2.5 V6 192KM '02 + podtlenek LPG

magneto
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał zieloo007 Zobacz post

Co ty piszesz, to jakieś legendy z lat 90-tych. Obecnie jest tak, że jak przywalisz w kogoś to tracisz 10%, jeżeli zrobisz masakre to więcej. Żeby stracić wszystkie zniżki to musisz coś porządnie przeskrobać. Wiem, bo miałem kiedyś obcierke i w linku nawet składki nie zmienili co oznacza, że nie obcieli mi znizek ;P

emilio
    Gość

Domyślnie

Witam ponownie!

Pisze co zalatwilem i co sie dowiedzialem, moze komus kto bedzie kiedys w podobnej sytuacji sie przyda

W US placi sie 2% tylko jezeli jest spisywana umowa kupna-sprzedazy, jezeli jest wystawiana faktura vat marża (np kupujac z komisu) jest sie zwolnionym z tej oplaty.

Spisalem umowe darowizny (w najblizszej lini pokrewienstwa nie placi sie podatku).

Zarejeestrowalem auto na siebie i na ojca (nie wazne kto jest wpisany jako pierwszy)

Znizki z ojca przechwycilem wiec wcale nei wyszlo tak zle z ubezpieczeniem a przy okazji sam sobie nabijam. Musze tylko uwazac na moja niunie

Dziekuje wszytskim za rady, pozdrawiam.