silniki V-ki 12 zaworowe tego nie mają. ale to nie istotna różnica.
silniki V-ki 12 zaworowe tego nie mają. ale to nie istotna różnica.
a może ktoś się orientuje ile nowy wał kosztuje bo u mnie na wiosce jak powiem w sklepie ze potrzebuje części do alfy to odrazu mówią ze niema tylko mają do VW
chce zrobić alfkę na cacko
Niestety ale nowego wału do 2.0V6 turbo to już nawet w ASO nie kupisz ;/
10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia
Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu
Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts
to cios
udało sie kupic wał od 166 turbo ulga
mozna wiedziec gdzie nabyles wal?
Witam wszystkich,
Więc tak ja mam AR 166 3.0 v6 99 r
Miałem problem z panewkami czyli standard w tym silniku
wał nadawał się do wywalenia a znalezienie używki nie należy do łatwych
Kolega miał wał od 2.5 litra i żeby sie upewnić czy podejdzie, zadzwoniłem dosyć dobrego sklepu z częściami do silnika zeby sprawdzić wymiar panewek do 6 cylindrówek, i okazało się ze są takie same od 2.0 ,2,5 i 3.0
więc załozyłem ten wał i śmiga do tej pory . To tak dla wiadomości na przyszłośc
Ostatnio edytowane przez GrzesiekK. ; 02-03-2010 o 20:39
10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia
Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu
Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts
Wały są identyczne to jest sprawdzone i zmierzone,
pojemność została zwiększona długością korby i średnicą tłokazmierz sobie choćby nawet tłoki, są różne to akurat wiem bo kolega mierzył, zdobył taki od 3.0 z korbą , chciał go założyć do 2.5 l jak jemu padł i okazało się ze jest inny.
w co do wału to czytałem na takiej stronce o silnikach było tam fajnie opisane ze te wały szły już w alfie 164 tylko rocznika nie pamiętam nawet bloki silników zostały nieznacznie zmienione, a moc zmienia była właśnie skokiem, srednicą ,, a w tej mojej na koniec podniesiono moc głownie zmianą konstrukcyjną głowicy.
a