tez mi krzywo lało na szybe, nawet przy poprzednich wycieraczkach. nie mogłem dobrze ustawic strumienia dyszy po stronie kierowcy i kupiłem nową, ustawiłem i jest ok. stara psikała z kazdej dziurki gdzie indziej, nie mialem do niej cierpliwosci![]()
tez mi krzywo lało na szybe, nawet przy poprzednich wycieraczkach. nie mogłem dobrze ustawic strumienia dyszy po stronie kierowcy i kupiłem nową, ustawiłem i jest ok. stara psikała z kazdej dziurki gdzie indziej, nie mialem do niej cierpliwosci![]()
problem w tym ze u mnie same dyszki sa ok - przy klasycznych wycieraczkach spisywaly sie rewelacyjnie.![]()
A powiedz proszę ile taka dysza kosztuje i jak ją wymienić? Czy trzeba jakoś wydłubać starą i wcisnąć nową, czy jest konkretny sposób taki żeby czegoś nie popsuć.Napisał Paweł156
Witam . Chodzi mi o te nowego typu takie ( linijki) widać teraz je na nowych autach.Napisał Sylwia
ops: Jak się technicznie nazywaja nie wiem
((
KaKa
To są własnie bosch aero lub valeo x-tream, bez modyfikacji mozna je zamontować.Napisał KAKA
jak nie masz garazu to ja bym nie montował bo je strasznie kradną
Pozdrawiam
ja teraz sobie takowe założe :mrgreen:
Dzięki za podpowiedź odnośnie wycieraczk zaczynam ich szukać a warsztat się znajdzie a jak będę w okolicach w-wy to zdejmę. Przez jakiś czas było spoko.
KaKa
wlasnie!
jak to jest?
strona BOSCHa podaeje ze do 156 komplet wycieraczek aerotwin A550S
o dlugosci 550 i 530 mm,
a na allegro wszyscy wciskaja zestaw A551S o dlugosci 550 i 500 mm..:/
kto ma racje?
3 cm po luku czystszej szyby przy 200 km/h moze miec znaczenie, nie?;>
Witam,
Odświeże temat, kupiłem dzisiaj zestaw wycieraczek Boscha aerotwin do alfy 147 550mm - kierowca i 400mm pasażer i o ile od kierowcy zbiera idealnie, to ta od pasażera już niekoniecznie na dodatek końcówka wycieraczki odstaje troche od szyby i jak włącze klekota to podskakuje ( dodam, że bosch oryginalny nie chińska podróba ) - w związku z tym pytanie czy wycieraczka jakaś wadliwa ? czy miał ktoś też podobną sytuacje czy może to norma i jakimiś magicznym sposobem się dociągnie i dociśnie do szyby ( w co szczerze wątpie![]()