Strona 2 z 10 PierwszyPierwszy 12345678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 91

Temat: XENONY Pożegnanie

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    155 1.8 TS 16V

Domyślnie

moc światła xenona super - a co z czyszczeniem i samopoziomowaniem ? moim zdaniem zarówno jedno jak i drugie w xenonach po prostu musi być ! inaczej ty widzisz świetnie ale cała reszta ślepnie ...

Użytkownik Ogier Avatar Yerzo
    Mieszka w
    -
    Auto
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD 150KM Distinctive

Domyślnie

Cytat Napisał alces1 Zobacz post
    Swoją drogą cwana bestia z tego policjanta.
    Po czym zorientował się, że Twoja soczewka nie ma seryjnego ksenonu? Może spryskiwaczy nie masz?
    Pozdrawiam.
    - Rafał
    Policjanci to też ludzie, też korzystają z internetu i niektórzy też są fanami motoryzacyjnymi jak inni i tutaj nie trzeba mieć jakiejś ogromnej wiedzy motoryzacyjnej żeby odróżnić "druciarski" HID od prawdziwego xenonu.
    Cytat Napisał jazzu Zobacz post
    Jeśli twoje światła są do bani masz kilka legalnych opcji:
    - kupno oryginalnych xenonów, jeśli są
    - zaprzestanie jazdy po zmroku
    - zmiana auta na takie które ma dobre światła
    - pogodzenie się z urokiem fabrycznego oświetlenia
    Ja bym tu dodał jeszcze :
    - wizyta u okulisty

Z doświadczenia wiem (jestem optykiem), że na ulicach mamy dużo niedowidzących kierowców, którzy czasami widzą obraz ostro nie dalej niż 20-30 metrów przed sobą.

Użytkownik Romeo Avatar RogerIZ28
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Była piękna 156 1.8TS 2000r LPI

Domyślnie

Cytat Napisał filip gtv Zobacz post
    znacznie poprawiają nasze bezpieczeństwo
    ale nie tych którzy jadą z przeciwka...

Cytat Napisał nietyx Zobacz post
    bezpieczniej dla Ciebie ale czy mijałeś kiedyś kilkunastu użytkowników z takimi chińskimi xenonami?
    ale czy to ważne? grunt że dumny właściciel ma swój zestaw xenonów dla ubogich i może poszpanować

Brawo dla policji, miło słyszeć, że coraz częściej biorą się za coś pożytecznego
    Ostatnio edytowane przez RogerIZ28 ; 16-02-2010 o 10:48

diesel power http://je.pl/qeuy

ViP Rowerzysta Avatar jazzu
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    AR 156 SW 1.8 TS (2001)

Domyślnie

Cytat Napisał RogerIZ28 Zobacz post
    ale czy to ważne? grunt że dumny właściciel ma swój zestaw xenonów dla ubogich i może poszpanować
    jak już musi mieć xenony, to niech se oświetlenie kabiny,schowka,bagażnika zrobi na xenonach
    I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem...

Użytkownik Romeo Avatar RogerIZ28
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Była piękna 156 1.8TS 2000r LPI

Domyślnie

Cytat Napisał jazzu Zobacz post
    jak już musi mieć xenony, to niech se oświetlenie kabiny,schowka,bagażnika zrobi na xenonach
    albo kobiecie w osłonce przeciwsłonecznej - żeby miała lepsze podświetlenie lusterka do make up'u i niech zapyta czy ją oślepia

diesel power http://je.pl/qeuy

filip gtv
    Gość

Domyślnie

gdyby były oryginalne reflektoty do gtv takie bym chetnie kupił a te cienkie komentarze o xenonach dla ubogich ZENADA pamięta ze nie jesteś na forum bmw a co do policjanta jasnowidza to nie takie skomplikowane na naszych reflektorach jest fabrycznie wytłoczone jaki rodzaj żarówki powinien być zamontowany U MNIE TO h7 H oznacza swiatło halogenowe

Użytkownik Rowerzysta Avatar Ducrider
    Mieszka w
    Brema
    Auto
    159 1.9 16V ;156 2.4 20V sold,159 Tbi,GT QV 170 HP

Domyślnie

Cytat Napisał RogerIZ28 Zobacz post
    Brawo dla policji, miło słyszeć, że coraz częściej biorą się za coś pożytecznego
    oby więcej takich pal pojawiło się na drogach.

Fury
    Gość

Domyślnie

Brawa dla Policji, powinni sie jeszcze zabrac za swiatla przeciwmgielne w dzien i w nocy bo kupi sobie gosc jakiegos 15 letniego bolida ma pierwszy raz w zyciu na wyposazeniu przeciwmielne i nie wylacza ich caly rok... A wracajac do twoich swiatel to ze Ty dobrze widzisz to nieznaczy ze innych nie oslepiasz, a prawo jest rowne i tak samo powinni byc traktowani wszycy bo czym jest gorszy Golf z pseudo xsenonami od allfisty w spiderze jedne i drugie swiatla nieposiadaja homologacji. A to ze jestes mniejszym zlem to nieznaczy ze powinni traktowac cie ulgowo ( hehe tak mozna tez pisac ze ktos moze krasc bo inni zabijaja wiec niech sie policja zajmnie najpierw tymi co zabijaja a nie czepiaja sie tych co "tylko kradna")

Pozdrawiam.
    I Zycze szerokiej i oswietlonej drogi

Bedboys
    Gość

Domyślnie

Nareszcie !!! Może wreszcie policja się weźmie za te oślepiające światła bo to już rośnie w plagę. Wiem jakie słabe światła ma Alfa a w 166 to porażka, sam myślałem o xenonach, jeździłem 166 z fabrycznymi xenonami i jest o wiele lepiej ale to nawet z pozycji kierowcy widać że stabilizacja świateł działa w sposób permanentny cały czas dostosowując ustawienie świateł - nawet na jak się w jedzie w dziurę to natychmiast koryguje. Po tej przejażdżce do swojej 166 też postanowiłem założyć xenony tyle że te druciarskie. Nie musiałem kupować na próbę pożyczyłem od kolegi który tym handluje. Efekt był zadowalający, strumień światła dużo jaśniejszy a co za tym idzie lepsza widoczność, ku mojemu zdziwieniu dało się nawet to jakoś wyregulować. Miałem to założone przez ... jeden wieczór bo byłem zadowolony dopóki nie siedziałem za kierownicą innego samochodu i minąłem się ze swoja Alfą - masakra mimo że strumień światła obniżyłem w stosunku do zwykłych świateł to i tak po minięciu miałem wrażenie że mi ktoś zdjęcie zrobił - widziałem ciemność przez chwilę. Po tym teście nikt mi nie wytłumaczy że to bezpieczne a jak są soczewki to już wogóle OK - nic podobnego. Kupiłem nowe lampy, lepsze żarówki i jest no powiedzmy nie źle.

ViP Romeo Avatar Alfamaniak156
    Mieszka w
    Luboń
    Auto
    Seat Leon FR 186KM/413Nm - Lancia Y 1,2 8V 1998r/ 60KM

Domyślnie

Cytat Napisał Bedboys Zobacz post
    Wiem jakie słabe światła ma Alfa a w 166 to porażka
    Tu sie nie zgodzę. Zamontowałem nowe lampy + żaróweczki Philipsa i świeci pięknym białym światłem, żadnego xenonu nie potrzebuję a i nikt sie do mnie nie czepi...

Fakt ze trochę w to zainwestowałem ale efekt jest rewelacyjny, a i wiele tańszy niż HIDy czy nie wspominając oryginalne Xeny...

Niezżółknięty, bez odprysków i pęknięć klosz lampy + dobra żarówa i jest miodzio.

Pzdr
    "Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
    Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
    Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz