Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Temat: AR 156 1,9JTD 2001r Kutno

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    prawie Żywiec;)
    Auto
    D4D,HDI,Ecotec

Domyślnie

Panowie.Skóra w Alfie to nie skóra w BMW albo Mesiu nie oszukujmy się.Miałem i E39 i okulara w skórach więc mam porównanie.Teraz mam w Alfie 194 tyś oryginalnego przebiegu i na gałce biegów cyfer już nie widać a kierownica nadaje się tylko do obszycia.Zauważyłem to już w paru Alfach.Za to fotele Momo prezentują się idealnie.Pozdrawiam.

Użytkownik Romeo Avatar RogerIZ28
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Była piękna 156 1.8TS 2000r LPI

Domyślnie

Cytat Napisał Greg29 Zobacz post
    Panowie.Skóra w Alfie to nie skóra w BMW albo Mesiu nie oszukujmy się.Miałem i E39 i okulara w skórach więc mam porównanie.Teraz mam w Alfie 194 tyś oryginalnego przebiegu i na gałce biegów cyfer już nie widać a kierownica nadaje się tylko do obszycia.Zauważyłem to już w paru Alfach.Za to fotele Momo prezentują się idealnie.Pozdrawiam.
    No to w takim razie Ja, Bocian i 90% innych użytkowników ma skórę z mesia w alfie, bo przy realnych 200tyś wygląda jeszcze świetnie!

diesel power http://je.pl/qeuy

Użytkownik Alfa i Omega Avatar KKrzysztof
    Mieszka w
    Starogard Gdański
    Auto
    Mercedes CLK W208

Domyślnie

ważne by jak kupujesz auto zrobić jazdę próbną ale nie taką 2 kilometry tylko 30 kilometrów, jak zapytasz sprzedawce o jazdę próbna a on Ci zacznie że ubezpieczenie że paliwo że cos tam i że koła sa umyte itp. to sobie odpuść,
    Podczas jazdy najwięcej wyjdzie,
    zapraszam na nasz kanał o samochodach
    https://www.youtube.com/channel/UCNv...J62Gm0itanaAsg

Mieszka w
    prawie Żywiec;)
    Auto
    D4D,HDI,Ecotec

Domyślnie

Cytat Napisał RogerIZ28 Zobacz post
    No to w takim razie Ja, Bocian i 90% innych użytkowników ma skórę z mesia w alfie, bo przy realnych 200tyś wygląda jeszcze świetnie!
    No to gratuluje Tobie,Bocianowi i 90% innym użytkownikom.Nie wiem czy dobrze zrozumiałeś bo ja piszę tylko o kierze i gałce.Fotele ,boczki w stanie b.dobrym.

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

powtarzam - moja ma sporo ponad 200 i kierownica jest w miarę ok ( widać że jeździła ale nie aż tak jak ta w ogł. )
    gałka do czasu wymiany ( kaprys mój ) też była ok - z cyframi

Mieszka w
    prawie Żywiec;)
    Auto
    D4D,HDI,Ecotec

Domyślnie

Pytanie za 100 pkt.Dlaczego gałki biegów do 156 są takie drogie i dlaczego jest ich tak mało?Nawet na szrocie we Włoszech prawie co lepsze 147 czy 156 są oszabrowane z gałek.Zostają tylko te wydarte.

Użytkownik Romeo Avatar rafal_n5
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    AR147 1.9jtd16v, AR 159 1.9jtdm 8v

Domyślnie

Pytanie za 100 pkt.Dlaczego gałki biegów do 156 są takie drogie i dlaczego jest ich tak mało?Nawet na szrocie we Włoszech prawie co lepsze 147 czy 156 są oszabrowane z gałek.Zostają tylko te wydarte.
    dobre pytanie i nie będę na nie odpowiadał.Mało kto wie na 100% czy ma oryginalną kierownice bo nie każdy miał swoją alfę od początku i trochę bez sensu jest porównywanie do swojej.Wygląd kierownicy czy wnętrza samochodu zależy dużo od sposobu eksploatacji,czy się jeździ po mieście czy traski,a nawet od skóry na rekach(szorstka skóra na pewno szybciej wytrze kierownice )

Użytkownik Romeo Avatar RogerIZ28
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Była piękna 156 1.8TS 2000r LPI

Domyślnie

No to gratuluje Tobie,Bocianowi i 90% innym użytkownikom.Nie wiem czy dobrze zrozumiałeś bo ja piszę tylko o kierze i gałce.Fotele ,boczki w stanie b.dobrym.
    i właśnie o gałce i kierze mówiłem - bociek też ...no chyba że ktoś grzebał przy licznikach i nasze auta mają po 100tyś a przeprogramowali przebieg na prawie 200 hehe

Prawdę mówiąc to samochód z 200tyś przebiegu to naprawdę dobry samochód i na pewno daleko takiemu do szrotu ...tyle że właśnie trzeba najpierw na taki trafić. Można za to kupić samochody z przebiegiem 200tyś (cofniętym z 300/350tyś) lub z przebiegiem 120-150tyś (cofniętym z ok 250tyś) i stąd się właśnie przeciętnemu kowalskiemu w głowie ubzdurało, że jak samochód ma na liczniku 200tyś to jest niewart uwagi.
    Ostatnio edytowane przez RogerIZ28 ; 22-02-2010 o 11:46

diesel power http://je.pl/qeuy

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Stąporków/Kielce
    Auto
    AR159sw 1.9 JTDm '07

Domyślnie

Z tym zużyciem kierownicy i gałki to wszystko zależy od tego kto jeździł samochodem. Jak jakiś nerwus co trzymał kierownicę zębami albo miał na dłoniach papier ścierny to nawet przy przebiegach w granicach 100.000km będzie wytarte i zniszczone. Owszem zużycie tych elementów daje jakieś rozeznanie o przebiegu ale nie może być wiążące w opinii czy kręcony czy nie.