a koło nie uderza w przednie nadkole plastikowe? Te kratki przy zderzaku?
Gumy stabilizatora one często pukają jeśli są już mocno zmęczone
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
przy zmianie opnek wykazało ze alu sa 2 krzywe, w planach jest zmiana na ładne 16 cali, jak starczy funduszy...
a wiec tak alu zmienione i problem z drganiem kierownicy zniknał...140 i alfa idzie az miło...
---------- Post dodany o godzinie 12:06 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 12:00 ----------
i tak przy okazji jakie amorki sa bardziej polecane do 155/ olejowe czy gazowe? moze ktos polecic cos dobrego za rozsadne pieniadze/ nie interesuje mnie mega twardy zawias, pytanie rózniez dotyczy sprezyn...
i to samo odnosnie hamulców jakie tarcze i klocki polecacie do auta bez abs-u? równiez rozsadne ceny...prosiłbym o podanie przykładowych orientacyjnych cen za komplet...z góry dzieki
jak chcesz mechanikom mozemy sie zajac (jakos sie dogadamy )
alfapier no problem...bede pamietał, ale narazie sobie odpuszczam byłem dzis na diagnostyce sprawdzic zaweszenie(wahacze drazki i amory)
wybity mam swozen na wachaczu, reszta wsz ok, delikatny wyciek z jednego przegubu...a amory przód 80% a tył 75% wiec uwazam ze narazie nie ma co...myslałem ze bedzie w złym stanie a tu tylko swozen jeden...warto wymienic obydwa wachacze ? ale hamulce jak cos obmyslam wymienic...