W 155 czasem zatnie mi się pas kierowcy... W 146 miałem to samo i jak koledzy wyżej napisali pomaga rozebranie i wyczyszczenie, choć na plastiki trzeba uważać, żeby nie zniszczyć... Po zabiegu można zapomnieć o problemie
Pozdrawiam,
GrzesiuŻar
W 155 czasem zatnie mi się pas kierowcy... W 146 miałem to samo i jak koledzy wyżej napisali pomaga rozebranie i wyczyszczenie, choć na plastiki trzeba uważać, żeby nie zniszczyć... Po zabiegu można zapomnieć o problemie
Pozdrawiam,
GrzesiuŻar
AR 146ti 2.0 16v '96
AR 155 1.8 16v '97+ podtlenek LPG
AR 155 2.0 16v '95
AR 156 SW 2.4 JTD '01 - biała perła
AR 156 SW 2.5 V6 192KM '02 + podtlenek LPG
Więc już po naprawie i jak koledzy wcześniej pisali wystarczy rozebrać i psiknąć wd 40 (u mnie było wszystko czyste).
Ogólnie w mechanizmie zacina się zapadka z kulką w środku wystarczy ją ruszyć i wszystko wraca do normy, dodatkowo mozna czymś tam psiknąć ja akurat miałem wd40.
No to uwaga mam dla was wszystkich sposóbPo pierwsze miałem do samo, mi pomagała jazda po bruku sam puszczał albo rytmiczne lekkie pociągania jak złamie się plastikowy trzpień w pasie blokuje mechanizm tak w razie wypadku hehehe więc nie ma co na siłę a jeśli komuś się blokuje to wyczytałem kiedyś taki sposób. Rozwinąć pan na maxa, przetrzeć szmatka żeby z grubsza syf zebrać potem wziąć nasze ukochanego PLAKA albo KOKPIT i mocno popsikać pas z obu stron zwinąć rozwinąć i replay. Zabieg wykonałem zeszłego lata od tamtego czasu zacinanie się nie powtórzyło wiem, że to śmieszne ale działa !
widze że u was podobne rzeczy się dziejąu mnie pasy zacinały się w zeszłą zime.. Zdjąłem boczek wyczyściłem syf i do dzisiaj jest git.. wydaje mi sę że nikt tam nie zaglądał od 97 r dlatego tak sę działo;p
A po tym plaku nie wychodzisz z czarną pręgą na białej koszuli?
Alfa Romeo rządzi i wymiata na ulicach świata. Gniecie diesle i auta D.
Alfa Romeo 155 2.0 16V TS '97 - była
Alfa Romeo 156 2.0 16V TS '98 - była
Renault Laguna III 2.0 T '08 - była
Dodge Caliber 2.0 CVT '07 - był
Renault Laguna 2.0 dCi '12 - jest
Lancia Delta 1.4 TB '09 - była
Alfa Romeo GT 2.0 JTS '04 - jest
Nieżadnych czarnych pręg
![]()
Jak użytkowałem w poprzednie zimy 155 to miałem takie problemy. Teraz mam 156 po lifcie i nic się nie dzieje. Szkoda że nie jest tak ładna jak 155.
Ja też mam problem z zacinającymi się pasami tej zimy 2 razy zaciął mi się pas od kierowcy i raz od pasażera, co ja się uszarpałem masakra :/ troszkę pojeździłem i sam się odblokował po jakimś czasie tzn. po jakichś 30min. Tak jak koledzy pisali wcześniej wystarczy rozebrać boczek i wyczyścić wszystko dokładnie też używałem wd40 i teraz nie mam żadnych problemów z pasami.![]()
Jest jeszcze jedno wyjście, którego ja używam i jest najskuteczniejsze. Nie zapinajcie pasów!
AR 155 1.7 TS 85 KW, 115KM `94 ROSSO BORDEAUX- Była niestety
AR 166 3.0 V6 24V, 220 KM `01 NERO- Jest (Dawna alfa Yago_)