Mi ten błąd P0115 wyskakuje przy rozruchu silnika zapala mi sie pomarańczowa kontrolka silnika .Jak go wykasuje jest oki na jakiś czas
Mi ten błąd P0115 wyskakuje przy rozruchu silnika zapala mi sie pomarańczowa kontrolka silnika .Jak go wykasuje jest oki na jakiś czas
Koledzy, u mnie błąd engine coolant temperature circuit malfunction wyskoczył pewnego dnia podjeżdżając w korku i auto już nie odpaliło, przy czym silnik był kilka minut po rozruchu. Okazało się, że miałem zwarcie w instalacji elektrycznej - dokładniej poluzowała się jedna z mas, spaliło kilka przekaźników (jeden na silniku i jakiś obok akumulatora), zaśniedziały kable w wentylatorach, kilka kabli w wiązce do lewej lampy było prawie przerwanych.
Generalnie naprawa polegała na rozebraniu i przeczyszczeniu instalacji elektrycznej w okół akumulatora + wymiana spalonych przekaźników.
Pozdrawiam,
u mnie słabo grzeje nagrzewnica i błąd P0115..wymieniłem czujnik temperatury...na kompie cieżko temp samochodu sie podnosi, oraz kontrolka temp ledwo nad 50C sie podnosi, nawet przy jeżdzie 140km\h przez godzinę??