dbh czy auto gasło Ci też na zimnym silniku? bo dzisiaj zauważyłem ze gasnie dopiero jak silnik złapie temperature.
dbh czy auto gasło Ci też na zimnym silniku? bo dzisiaj zauważyłem ze gasnie dopiero jak silnik złapie temperature.
kolego dopiero jak sie rozgrzal troche
raz wieczorem wracalem od laski do domu mam ok 5km to przejechalem prawie bez uzycia gazu to nie zgasl. wg mnie objawy identyczne jak u mnie i to raczej kwestia tego czujnika
Z powodów osobistych i światopoglądowych odmawiam składania zeznań.
PILKA NOZNA DLA KIBOLI !!!
Czy to jest ten czujnik który znajduje sie na filtrem? i ile on kosztuje?
nie wiem gdzie sie znajduje bo o wymiane poprosilem mechanika z firmy w ktorej pracuje, a czujnik dostalem za friko od kolegi ktory mial 'zapasowy" silnik po wymianie w swojej 166
dbh i ostatnie pytanie bo nie chciałbym zamówić tego czujnika w ciemno,
czy jak Ci auto gasło i przekręcałeś spowrotem zapłon to było słychać taki dziwny dzwięk przez 3-4 sekundy coś jakby syczenie w okolicach pompy??
czujnik znajduje sie nie opodal rozrusznika chyba nawet pod nim zaraz jak sie skrzynia laczy z blokiem i tez stawiam na ten czujnik poniewaz mialem te same objawy. Gdy auto sie zarzeje czujnik traci swoje parametry i zle pracuje. po chwili ostygniecia praca jego powraca az do nastepnego padniecia
jak mi zgaslo wylanczalem zaplon i probowalem odpalic ponownie ale zauwazylem pewna "prawidlowosc" zwiazana z zapalajaca marchewka a konkretnie:
-jezeli po przekreceniu kluczyka a przed uruchomieniem zaplonu (nie pamietam jak nazywa sie ta pozycja kluczyka) marchewka zapalala sie ale nie gasla to nie odpalilem
-jezeli po przekeceniu kluczyka marchewka po chwili zgasla wiedzialem ze tym razem odpale.
no dostep do niego jest od spodu gdzies tak jakby od tylu silnika ale nie wiem konkretnie gdzie. na silniku jest bodajrze 3 czujniki i ten od polozenia walu ma kolor brazowyzujnik znajduje sie nie opodal rozrusznika chyba nawet pod nim zaraz jak sie skrzynia laczy z blokiem i tez stawiam na ten czujnik poniewaz mialem te same objawy. Gdy auto sie zarzeje czujnik traci swoje parametry i zle pracuje. po chwili ostygniecia praca jego powraca az do nastepnego padniecia
---------- Post dodany o godzinie 19:39 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 19:37 ----------
sorki ze post pod postem ale to syczenie to chyba normalka. pompa zaczyna podawac paliwo jeszcze zanim zaczniesz krecic rozrusznikiem ale to juz pytanie do kogos z bardziej zaawansowana wiedza niz ja![]()
konkretnie pod samiutkim rozrusznikiem przy samiutkiej skrzyni.. dostep z kanalu najlepszy. od gory tez da rade jak ktos ma zwinne rece. przykrecany na imbus 4 lub 5 jedno z 2moj mial kolor czarny i w tym rejonie w silnikach 2,4 jtd znajduje sie tylko ten czujnik. koszt okolo 100 zl oryginal bosch tyle ja placilem