Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Temat: 159 sw 1.9 jtdm vs 156 sw 2.0 ts

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    jest: 159 sw 1.9 jtdm 8v by TTC ( 170ps@ 358NM ) HIGH, były: 156 SW V6, 156 SW 2.0 TS

Domyślnie

Maciek13 - Prawda jest taka, że jak ktoś siedzi z założonymi rękoma i ubolewa, że jest biednym studencikiem w tym kraju ... to nim zostaje już w mentalności swojej . Na swoją 156 sw pracowałem długo bo 2 lata ( w dodatku rok fizycznie )... na to by ją utrzymać - tak samo . Pracuję, ucze się ... no to jestem w stanie sobie odłożyć trochu grosza. Jeszcze stypendium jakieś ( które egzekwo każdy "biedny" student dostawać może a niskie to ono nie jest, więc często nie rozumiem płaczu coponiektórych, skoro dostają ponad 1400zł za nic nie robienie ) i optymistycznie patrzę w przyszłość. Ale sorry za taki offtop Inna bajka, że przynajmniej u mnie na uczelni ( UJ ) na parkingach wcale nie stoją małe fiaty i polonezy.... gdy zakupię 159 to zniknę i tak w tłumie bmw x3 x5, merców, subaryn itd ... Polski student = biedny student ... O uczelniach prywatnych nie wspominam - na dzien otwarty z ciekawości zerknąłem do pewnej i czułem się jak pod kasynem w Vegas... inna bajka, że ciekawe ile to samochodów "tatusia" lub "od tatusia" .

Pardon no musiałem ....

Kwestia bezwypadku - naturalnie ja też takowego egzemplarza szukał będe, ale drobne stłuczki ( moja bella w I dzien u poprzedniego właściciela nie zdązyła z garażu wyjechać bez dzwonka.. żona zapięła 1 zamiast wstecznego i jeb w ścianę - lampy, scudetto, zderzak do wymiany i nadkole do klepania . ) mnie nie zrażają . Wymagań wielkich także nie mam - w zasadzie starczy standard czyli elektryka, min 6 poduszek,abs, radio i klima - Więcej to mi do szczęścia aż tak nie potrzeba, bo nie kupuję auta dla gadgetów, tylko do jazdy ... lecz alu wykończenia z distinctive bym chętnie przytulił . Takie sztuki myślę, że da się wyrwać bez większych problemów na przełomie roku .

Kwestia jeszcze kosztów . Nie boję się kupić np. 159 za 30-32 tys powiedzmy ( szacuję tylko ceny końcoworoczne w europie ) w stanie do dopieszczenia, bo wtedy bym wymieniał rzeczy dla siebie = wiedział, co, kiedy i jak zostało wymienione... i wolę taki samochód niż odpicowany. A z doświadczenia wiem, że pakiet startowy to zawsze około 10% wartości auta - rozrząd, płyny, filtry, tarcze i klocki, wycieraczki ... czasem coś w zawieszeniu, serwis klimy . To są koszty ponad kwotę jaką ew. będe miał do wydania na samochód .

Użytkownik Romeo Avatar Krajcok
    Mieszka w
    Oberschlesien

Domyślnie

Cytat Napisał Sudi Zobacz post
    Liczę na jakieś opinie - może ktoś robił takie przesiadki Boję się, że z fajnie brzmiącej belli z zapasem mocy pod prawą nogę przesiądę się do tylko ładnej i nobocześniejszej belli. Zapewne będzie trzeba pomyśleć o innym wydechu, bo nie trawię klekotu diesla.
    Nie boj sie, dobrze zmapowana 1.9 bedzie szybsza, oszczedniejsza niz 2.0 TS, a subiektywnie duzo szybsza.

Z klekotem nic nie zrobisz, to nie kwestia wydechu.
    Krajcok
    GT JTD Q2 Rosso Scuderia 205 PS (historia)
    XKR 4.0 V8 kompressor

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar maciek13
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM 8V

Domyślnie

Kończąc offtop Sudi dla mnie w tej chwili, a pracuję już dobrych kilka lat, 35tys. to fura pieniędzy.
    Nie mówiąc już o nieco beztroskich, studenckich latach - także pełen szacunek - nie miałem nic złego na myśli.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar prymie
    Mieszka w
    kraków
    Auto
    AR 156 2,4 JTD '00 AR 159 2,4 JTD '06 AR Giulia Veloce Q4 2,0 '17

Domyślnie

Maciek13 - Prawda jest taka, że jak ktoś siedzi z założonymi rękoma i ubolewa, że jest biednym studencikiem w tym kraju ... to nim zostaje już w mentalności swojej . Na swoją 156 sw pracowałem długo bo 2 lata ( w dodatku rok fizycznie )... na to by ją utrzymać - tak samo . Pracuję, ucze się ... no to jestem w stanie sobie odłożyć trochu grosza. Jeszcze stypendium jakieś ( które egzekwo każdy "biedny" student dostawać może a niskie to ono nie jest, więc często nie rozumiem płaczu coponiektórych, skoro dostają ponad 1400zł za nic nie robienie ) i optymistycznie patrzę w przyszłość. Ale sorry za taki offtop Inna bajka, że przynajmniej u mnie na uczelni ( UJ ) na parkingach wcale nie stoją małe fiaty i polonezy.... gdy zakupię 159 to zniknę i tak w tłumie bmw x3 x5, merców, subaryn itd ... Polski student = biedny student ... O uczelniach prywatnych nie wspominam - na dzien otwarty z ciekawości zerknąłem do pewnej i czułem się jak pod kasynem w Vegas... inna bajka, że ciekawe ile to samochodów "tatusia" lub "od tatusia" .
    Szacun za te kilka zdań

Kwestia jeszcze kosztów . Nie boję się kupić np. 159 za 30-32 tys powiedzmy ( szacuję tylko ceny końcoworoczne w europie ) w stanie do dopieszczenia, bo wtedy bym wymieniał rzeczy dla siebie = wiedział, co, kiedy i jak zostało wymienione... i wolę taki samochód niż odpicowany. A z doświadczenia wiem, że pakiet startowy to zawsze około 10% wartości auta - rozrząd, płyny, filtry, tarcze i klocki, wycieraczki ... czasem coś w zawieszeniu, serwis klimy . To są koszty ponad kwotę jaką ew. będe miał do wydania na samochód .
    I od razu widać że masz zdrowe podejście. Życzę powodzenia w szukaniu 159!
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD '00 - sprzedana
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm '06 - sprzedana
    Alfa Romeo Giulia Veloce Q4 '17

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    jest: 159 sw 1.9 jtdm 8v by TTC ( 170ps@ 358NM ) HIGH, były: 156 SW V6, 156 SW 2.0 TS

Domyślnie

Maciek13 - naturalnie wiem, że nie Miałeś nic złego na myśli Ja to tylko tak napisałem, bo gdy słyszę student i pieniądze, to szczerze powiedziawszy wg. mnie to obecnie się te 2 pojęcia mocno przyciągają. Dla mnie 35 tys zł to wielka fura pieniędzy ( mimo, że w rękach 10 tys zł w 100zł banknotach to takie nic się wydaje ) , lecz łatwiejsza też jakby nie patrzeć do zdobycia z tego powodu, że nie mam na utrzymaniu rodziny = wspomniana przez Ciebie beztroska - jednak jestem świadomy, że mi się to urwie gdzy znajdę poważną pracę, ożenie się i spłodzę dzieciaka - dlatego z tej młodości chcę sobie wziąść jak najwięcej .

Prymie - na tej zasadzie kupiłem sportwagona za 11 tysięcy krajowego w czerwcu ... ani razu nie zawiódł Tylko ruda atakuje próg z rantem nadkola ... ale to się zrobi na wiosnę.