Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Temat: Odgrzewka starego tematu czyli...

Wasal
    Gość

Domyślnie

Siekier, jest pewnien warszatat w Łodzi, o którym powiedział mi Marcin. Ja tam robiłem klimę i chłopaki wywarli na mnie wrażenie profesjonalistów. Spróbuj może oni coś Ci poradzą. Masz tu linka, mam nadzieje, że się przyda http://www.chlodnice.info.pl/?pages=firma
    Pozdro :mrgreen:

Użytkownik Romeo Avatar Siekier
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 156 1,8TS

Domyślnie

Cytat Napisał AR_33
    Naj prostrzą i naj mniej kosztowną metodą jest odkręcenie listwy progowej, a następnie należy unieść wykładzinę i wsunąc rękę, jeśli chcemy mieć pewność najlepiej dłoń wyposażyć w chusteczkę papierową bo ta ładnie chłonie wilgoć
    To niestety robilem i sucho - co prawda sprawdzalem reka i przy brzegu - nie chcialem rozciagac wykladziny ale tak jak mowie bylo sucho. Nie sadze zebym mial wilgoc od spodu bo zabezpieczalem niedawno podwozie a innej drogi dostania wilgoci sie chyba nie ma..?

Cytat Napisał Wasal
    Siekier, jest pewnien warszatat w Łodzi, o którym powiedział mi Marcin. Ja tam robiłem klimę i chłopaki wywarli na mnie wrażenie profesjonalistów. Spróbuj może oni coś Ci poradzą. Masz tu linka, mam nadzieje, że się przyda http://www.chlodnice.info.pl/?pages=firma
    Klime mialem diagnozowana na poczatku lata w firmie AK Service - rog Maratonskiej i Popieluszki (tam gdzie Daewoo) - wedlug mnie jednej z najlepszych i najbardziej fachowych w lodzi - nabili klime, usuneli drobna nieszczelnosc i reszta podobno okey.
    ZAwsze mozna zadzwonic i pogadac moze mimo wszytsko jest cos o czym nie wiem/wiemy...

AR_33
    Gość

Domyślnie

U mnie leciało pod dywanikiem na przegrodzie silnika taka mała nieszczelność przy cięgnach od nagrzewnicy. z zewnątrz nic by nie było widać, a najlepsze w tym wszystkim było to że woda "szła" sobie po przewodach od instalacji i od czasu do czasu kapała koło cięgna od podnoszenia maski :wink: , dwa razy rozbierałem przy tym miejscu i nic nie znalazłem, dopiero gruntowne rozebranie wnętrza pokazało mi prawdziwą przyczynę.

Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 156 1,8TS

Domyślnie

No nic - bede musial pokombinowac jeszcze chociaz po malu staje sie bezsilny - jedyne co mi jeszcze przyszlo na mysl ze daszek nad filtrem kabinowym nie spelnia swojej roli i z czasem przy wiekszym deszczu kapie z niego woda na filtr...

Olowek
    Gość

Domyślnie

Po przeczytaniu wszystkich post'ow stwierdzam, ze ja nabyłem AR bez takiego problemu. Jak narazie nie zaobserwowałem nadmiernego parowania szyb.
    Ostatnio wieczorem po ostrym deszu siedziały u mnie w Alfie 4 osoby, wtedy szyby zaparowały, ale to chyba normalne.
    Zycze szybkiego i pozytwnego rozwikłania tej zagadki :!:

Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 156 1,8TS

Domyślnie

aaaaaa!!! juz nie mam sily! Hehe - powaaznie nie wiem co jest grane

Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 156 1,8TS

Domyślnie

Przyszedl mi wlasnie do glowy jeszcze jeden pomysl mianowicie:
    byc moze przyczyna nie jest wlot wilgotnego powietrza ale raczej brak wylotu??
    Generalnie w kazdym aucie jest otwor przez ktory jest tloczone powietrze do srodka (po drodze mamy filtr porzeciwpylkowy itd) oraz otwor ktory wupuszcza powietrza ze specjalna membranka zeby nie zasysal w tym miejscu swiezego z zewnatrz.
    Czy ktos wie gdzie znajduje sie ujscie z kabiny w AR 156??
    Byc moze to jest przyczyna ze powietrza dziwnie "stoi" wewnatrz auta a jak wiadomo brak obiegu moze powodowac parowanie szyb...

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Maciek-156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021

Domyślnie

A może padł ci silniczek przesłony i masz zamknięty dopływ świerzego powietrza, czyli obieg wewnętrzny włączony na wciąż.
    Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
    Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
    AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
    AR156 1.6TS 2000
    Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)

Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 156 1,8TS

Domyślnie

A może padł ci silniczek przesłony i masz zamknięty dopływ świerzego powietrza, czyli obieg wewnętrzny włączony na wciąż.
    A wlaczona by byla wtedy lampka obiegu wewnetrznego czy nie?
    Wydaje mi sie ze to jsr raczej okej szczegolnie ze zauwazam spora roznice gdy mi zaparuja szyby i wlacze (tak - WŁĄCZE) obieg wewnetrzny to troche pomaga a zazwyczaj jest przeciez odwrotnie..

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Maciek-156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

Lampka może się palić a przesłona może być zablokowana w jednym położeniu, albo ruszać się w niewielkim zakresie.
    Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
    Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
    AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
    AR156 1.6TS 2000
    Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)