Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 42

Temat: [156] Co sądzicie o bocznych kierunkowskazach typu clear

krzychuk
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Siekier

Co do felg wlasnie sie zastanawiam nad pewnym dylematem:
    Aktualnie mam dosc przytyrane (poprzedni wlsciciel i krawezniki) oryginalne 15" i poniewaz malymi krokami zbliza sie zima zastanawiam sie czy:
    A: kupic nowe alufelgi AR na lato (drugi dylemat 16" czy 17"??) a stare alusy zostawic na zimowki?
    B: Odrestaurowac te felgi co mam a na zime kupic stalowe?
    Jak myslicie?
    Ogolnie to jezdzicie zima na alu czy na stalowkach?
    IMO jak masz wolne środki płatnicze to zostaw sobie 15 alu na zime a na lato kup "17

Użytkownik Romeo Avatar Siekier
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 156 1,8TS

Domyślnie

IMO jak masz wolne środki płatnicze to zostaw sobie 15 alu na zime a na lato kup "17
    Hehe - najsmiesniejsze jest to ze wcale nie ma takiej roznicy finansowej bo gdybym mial zostawic sobie alu na lato a na zime kupic stalowki to za komplet stalowek zaplacilbym ok 400 PLN a alusy dalbym do renowacji bo jak mowilem sa w kiepskim stanie.
    Z drugiej strony zas gdybym mial kupic nowe alu to starych bym nie naprawial co wychodzi mniej wiecej na to samo jezeli chodzi o cash

KWestia jest raczej jak sie jezdzi na alu zima - wiadomo dziury, wertepy a felga zimowa lepiej tlumi, dwa ze ponoc snieg plus solanka zle wplywaja na felgi aluminiowe a i temperatura podobno ma jakies tam tez znaczenie...

krzychuk
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Siekier
    Hehe - najsmiesniejsze jest to ze wcale nie ma takiej roznicy finansowej bo gdybym mial zostawic sobie alu na lato a na zime kupic stalowki to za komplet stalowek zaplacilbym ok 400 PLN a alusy dalbym do renowacji bo jak mowilem sa w kiepskim stanie.
    Z drugiej strony zas gdybym mial kupic nowe alu to starych bym nie naprawial co wychodzi mniej wiecej na to samo jezeli chodzi o cash

KWestia jest raczej jak sie jezdzi na alu zima - wiadomo dziury, wertepy a felga zimowa lepiej tlumi, dwa ze ponoc snieg plus solanka zle wplywaja na felgi aluminiowe a i temperatura podobno ma jakies tam tez znaczenie...
    jeżdzę od kilku lat w zimie na alusach i jesli się często myje auto to się nic z nimi nie dzieje. czy to będzie 15 alu czy stalowa nie ma to żadnego znaczenia przy tłumieniu nierówności bo rozmiar opon i tu i tu powinien być taki sam

Użytkownik Romeo Avatar Siekier
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 156 1,8TS

Domyślnie

Cytat Napisał krzychuk
    bo rozmiar opon i tu i tu powinien być taki sam
    Zgadza sie - felga 15" to mozna powiedziec ze opona lekki "balon"
    Przy ewentualnym pozostaniu z alusami 15" na zime oponki bede mial 185 na 65, latem bylby by to felgi 16" lub 17" i oponki 205.
    Zastanawiam sie tylko czy 17" to nie lekki samobój na naszych drogach. NIe chodzi mi tu nawet o uszkodzenie felgi lecz o mniejsza zywotnosc zawiechy.

Korczu
    Gość

Domyślnie

[quote="Siekier"]
    Cytat Napisał krzychuk
    .
    Zastanawiam sie tylko czy 17" to nie lekki samobój na naszych drogach. NIe chodzi mi tu nawet o uszkodzenie felgi lecz o mniejsza zywotnosc zawiechy.
    tez sie nad tym zastanawialem ale jednak zakupilem do 156 stki 17 i rodzice do tej pory smigaja (rok juz bez robienia zawiechy tragedii nie ma a za to jaki wyglad jedno wolec!cos za cos (niestety)

teraz na lato mam 215/45/17 w swojej 147 i jest git ! a na zime mam 2-gi komplet felg tez 17 a oponki zamierzam zalozyc 205/50 zobaczymy jak to bedzie wygladac w praktyce.

krzychuk
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Siekier
    Cytat Napisał krzychuk
    bo rozmiar opon i tu i tu powinien być taki sam
    Zgadza sie - felga 15" to mozna powiedziec ze opona lekki "balon"
    Przy ewentualnym pozostaniu z alusami 15" na zime oponki bede mial 185 na 65, latem bylby by to felgi 16" lub 17" i oponki 205.
    ja jeżdże w lecie na "18 a w zimie na 17 i tak jam porównuje to z wytrzymalością zawiechy w drugiej alfie gdzie ona jeździ i zime i lato na 16 to nie zauwazam, żadnych różnic in minus dla auta na większych kółkach

adasco
    Gość

Domyślnie

biale - tak.
    clear - no.

Olowek
    Gość

Domyślnie

Ja od poczatku miałem czarne i mysle ze tez fajnie wygladają :!:
    Siekier, a co do felg, to mamy takie same. Tzn ja na stan nie narzekam, zostawiam sobie je na zimówki a kupie jakies inne alusy. Tez mam dylemat czy 16 czy 17 :?: :>>

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Do srebrnego koloru nadwozia proponuję czarne migacze, to czarnego koloru białe bądź clear ja chyba mam właśnie clear w czarnym nadwoziu, ale ze srebrną żarówką - wygląda całkiem OK, tzn mnie się podoba. W poprzedniej AR - srebrnej miałem czarne i to był ciekawy kontrast...

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Konik
    Gość

Domyślnie

No tak ale czy standardowe żarówki bocznych kierunków są pomarańczowe czy białe, bo jak białe a tylko klosz jest pomarańcz to jak to będzie świecić po założeniu clear/białych kloszy. Czy aby nie na biało?