a powiem Ci kolego nie sprawdzilem czy na sprzegle klekocze...
wczoraj po odpaleniu klekotal.. po 30 minutach dojechalem do mechanika i klekot ustal..
wiec juz nie wiem co to.. maja chlopaki sprawdzic dokladnie co sie dzieje
wiec jak tylko bede cos wiedziec to sie odezwe
ale.. klekocze od strony rozrzadu a efekt jest taki jakby klekotalo w rozrzadzie wiec.. chyba to ten drugi dwumas![]()
Ostatnio edytowane przez milkyyyy ; 22-04-2010 o 09:57
Dwumas na skrzyni klekocze cały czas i szarpie, a nie wg humorui co ważne nie jest po stronie rozrządu. Oby Twoja teoria się sprawdziła bo kosztuje on ok 1200zł i roboty nieporównywalnie więcej. Ew któryś element urządzeń pomocniczych, łatwo sprawdzić, zwalasz pasek i słuchasz, jeśli cisza to coś tam nie gra.
to juz nie ogarniam...
jak sie wielorowkowy zerwal to niby nic nie klekotalo..
raz nie klekocze jak jest wlaczone ogrzewanie... raz klekocze jak wlacze... nie wiem czy ma to znaczenie czy nie..
ale.. juz miekne
Ostatnio edytowane przez milkyyyy ; 22-04-2010 o 20:08
Zerwał się sam z siebie?? Coś musiało być przyczyną. Bez paska była cisza więc tam bym szukał przyczyny. Po włączeniu nadmuchu jest większy pobór prądu = większe obciążenia alternatora. Pytanie, masz sprzęgło jednokierunkowe na kole alternatora?
no przyczyna jest zle zamontowana sprezarka klimy przez poprzedniego "mechanika"
obecny... Paweł z pablogarage zrobil ja "na krotko" czyli pasek od ar 156 ktory omija klime..rozwiazanie chwilowe bo narazie zajmuje sie nowym turbo![]()
a na klime przyjdzie czas po 10tyn
no wlasnie raz jest cisza raz nie.. rozkminiam to po raz setny.. wtedy akurat moglem trafic na moment kiedy byla cisza.. sam juz nie wiem :|
odglos jest taki jakby rolki w siebie zle trafialy czy cos.. wyglada jakby centralnie w rozrzadzie sie tak dzialo.. nie moge tego ogarnac w zaden sposob
u mnie w JTD jak padło koło pasowe ( koło urządzeń pomocniczych) silnik pracował tak http://www.youtube.com/watch?v=gplev9g54BEKoszt naprawy i koła 350 zł
![]()
noo.. cos w ten desen.. nie moge dokladnie obczaic bo majkrofon w telu nie odda dokladnie efektu
ale... dzieki kolego bo sadze ze to the same..
ps. a niekiedy dzialalo dobrze ;> czy ciagle taki klekot?
dziex dziex dziex
Wiesz było tak jak samochód chodził na wolnych obrotach jak dałem mu trochę gazu " klekot" ginął ponieważ na koło był większy opór![]()
a tak wyglądało moje koło
![]()
z tego co widze na filmiku to nie ginal.. u mnie mniej wiecej tak samo...
obczaje to
edek: u mnie pierwsza diagnoza.. napinacz, zobaczymy co bedzie dalej.![]()
Ostatnio edytowane przez milkyyyy ; 23-04-2010 o 19:46