---------- Post dodany o godzinie 14:46 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 13:39 ----------
Moge potwierdzic, ze w znakomitej wiekszosci przypadkow (mowa rzecz jasna o silniku 2.0 JTS) komunikat "M.C.S.F." bedzie oznaczal "wypadanie" zaplonow. Nie zawsze jednak musi to byc prawda, zadarza sie, jak wspomniano wczesniej, ze to ktoras z sad generuje ten blad. Czesto to tylko wiazka sondy jest problemem czasem wadliwa jest sama sonda. W moim przypadku okazalo sie ze wtyk, ktorejs z cewek lub kontak cewk - swieca byl winowajca - w kazdym razie po rozkreceniu wszytkiego I ponowny zlozeniu do kupy problem ustapil - z tym, ze u mnie nierowna praca silnika na biegu jalowym zaraz o rozruchu zdradzala faktyczne "wypadanie" zplonow.
Skoro jestsmy w temacie JTS-ow to ja tez poprosze o pomoc - a mianowice w sprawie interfejsu do komunikacji ze sterwnikiem MED 7.11A0001. Probowalem sam drazyc temat jednak nie udalo mi sie jednoznacznie ustalic, ktory interfejs i w polaczeniu z jaki programem bedzie napewno chcial z nim wspolpracowac. Kontaktowalem sie z roznymi sprzedawcami na Allegro ale zdaja sie byc niedoinformowaniu w kwesti Motronic-ow MED 7 a dzeiki temu ja jestem teraz zdezorientowany. Bede wdzieczyny za informacje od osob, ktore juz przez to przebrnely a za wskazanie konkrtenego modelu intefejsu sposrod dostepnych na Allegro bede zobowiazany![]()