Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Temat: Czy felgi 8,00x17, ET 35, 5x110 i opony 225/50R17 będą pasowały do Brery?

murder
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał pafka Zobacz post
    Wielkie dzięki murder za namiary, własnie takich informacji potrzebuję.
    Wysłałem zapytania, teraz czekam na odpowiedzi. Do ASO też postaram się podjechać po jakieś info "u źródeł".
    Co do opon to zostają takie na jakich auto wyjechało z salonu, a w zasadzie wjechało do salonu - bo ich przebieg to 1 km, a z salonu wyjechałem na zimówkach. Także szukam tylko felg, i m.in. dlatego, że opony już są, muszą to być 17.
    Czas mnie goni, także możliwe, że letnie opony założę na te felgi które mam, i będę szukał potem czegoś na spokojnie...
    Nr czesci tych felg akcesoryjnych w rozmiarze 17 to
    71805009 (komplet).
    Dla poronwania cena jednej takiej felgi do sprawdzenia pod numerem
    71805008.
    Gdybys chcial zobaczyc jak wyglada Brera na takich felgach to mozna popatrzec tutaj
    http://www.auto-motor-i-sport.pl/m/2...cf2108adbf.jpg
    http://www.auto-motor-i-sport.pl/m/2...dd3503cd9e.jpg

lub na zywo - wiem gdzie codziennie parkuje takie auto we Wroclawiu

Coraz bardziej sklaniam sie do zalozenia 18tek, jesli sie zdecydujesz juz teraz to daj znac, moze cos wynegocjujemy przy zamowieniu dwoch kompletow felg
    Ostatnio edytowane przez murder ; 12-04-2010 o 20:23

Użytkownik Znawca Avatar pafka
    Mieszka w
    Jaworzyna Śląska
    Auto
    Alfa GT

Domyślnie

Cytat Napisał murder Zobacz post
    Nr czesci tych felg akcesoryjnych w rozmiarze 17 to
    71805009 (komplet).
    Dla poronwania cena jednej takiej felgi do sprawdzenia pod numerem
    71805008.
    Gdybys chcial zobaczyc jak wyglada Brera na takich felgach to mozna popatrzec tutaj
    http://www.auto-motor-i-sport.pl/m/2...cf2108adbf.jpg
    http://www.auto-motor-i-sport.pl/m/2...dd3503cd9e.jpg

lub na zywo - wiem gdzie codziennie parkuje takie auto we Wroclawiu

Coraz bardziej sklaniam sie do zalozenia 18tek, jesli sie zdecydujesz juz teraz to daj znac, moze cos wynegocjujemy przy zamowieniu dwoch kompletow felg
    A więc tak: akuki mi odpisał, że nie ma żadnych felg do Brery, www.fiat-lancia-alfa.pl na jednego maila mi nie odpisali, wczoraj wysłałem drugiego, może coś się dowiem. Byłem wczoraj w ADF, i są w ofercie cztery wzory w rozmiarze który mnie interesuje, ale 3 kompletnie mi się nie podobają, i dodatkowo są w dosyć kosmicznej cenie. Jedyny wzór który mi podchodzi to ten co Ty mi pokazałeś - dodatkowo jest w dobrej cenie. Ta felga wprawdzie mnie nie powala, ale bardzo poważnie o niej myślę. W ADF-ie powiedziano mi, że jeżeli mogę poczekać z 2 tygodnie od zadeklarowania chęci kupna, to można by liczyć na jakiś upust.
    I mam teraz do Ciebie murder wielką prośbę - możesz mi podać namiary na Brerę na tej feldze we Wrocławiu? Przed zakupem jeszcze chciałbym ją zobaczyć na żywo...

Jakieś 2 godziny po napisaniu tego postu, ujrzałem czerwoną Brerę (tzn. czerwona to ona by była gdyby zmyć niewielką warstwę brudu, hehe). Wygląda mi na to, że to jest Twoja Brera. Razem z moją żonką pooglądałem więc sobie Twoją Brerkę , i stwierdziliśmy, że ta felga wprawdzie szału nie robi, ale... jest fajniejsza niż ta którą teraz mamy. Wprawdzie nie mogliśmy określić dokładnie koloru tej felgi (z daleka wyglądała jak polerowana - ale to raczej efekt "lekkiego przybrudzenia"), ale stwierdziliśmy, że właśnie takie felgi sobie kupimy.

W ADF ta felga kosztuje ok. 1000 - ale jest możliwy jakiś rabat (tylko nie wiem jaki), a w www.fiat-lancia-alfa.pl 805 zł - nie wiem jeszcze jak jest z wysyłką.
    Ostatnio edytowane przez pafka ; 14-04-2010 o 18:39

murder
    Gość

Domyślnie

A więc tak: akuki mi odpisał, że nie ma żadnych felg do Brery, www.fiat-lancia-alfa.pl na jednego maila mi nie odpisali, wczoraj wysłałem drugiego, może coś się dowiem. Byłem wczoraj w ADF, i są w ofercie cztery wzory w rozmiarze który mnie interesuje, ale 3 kompletnie mi się nie podobają, i dodatkowo są w dosyć kosmicznej cenie. Jedyny wzór który mi podchodzi to ten co Ty mi pokazałeś - dodatkowo jest w dobrej cenie. Ta felga wprawdzie mnie nie powala, ale bardzo poważnie o niej myślę. W ADF-ie powiedziano mi, że jeżeli mogę poczekać z 2 tygodnie od zadeklarowania chęci kupna, to można by liczyć na jakiś upust.
    W ADF ta felga kosztuje ok. 1000 - ale jest możliwy jakiś rabat (tylko nie wiem jaki), a w www.fiat-lancia-alfa.pl 805 zł - nie wiem jeszcze jak jest z wysyłką.
    Pytalem akukiego i fiat-lancia o cene felg 18tek i akuki dal mi lepsza cene. Wyslalem mu zapytanie o te 17ki. Pytales czy ma na miejscu czy moglby sprowadzic? Bo moze odpisal, ze nie ma na miejscu...

Mam jeszcze jeden kontakt na osobe, ktora moze w dobrej cenie sciagnac czesci. Moge podpytac.

Te 2 tygodnie w ADF pewnie wynikaja z tego ze chca to zamawiac zamowieniem spcejalnym ale z moich doswiadczen wiem, ze ADF nie daje dobrych rabatow... nie sadze ze dadza wiecej niz 10%....

Mozesz poczekac te 2 tygodnie? Czy potrzebujesz na juz?

Te felgi moze zamowic kazde ASO Fiata, nie musi miec autoryzacji Alfy. Nr czesci jest fiatowski tzn kazdy serwis, salon fiata ma do tego dostep.

Nie sprawdzaj ceny jednej felgi. Komplet wyjdzie taniej. Taniej od ADFu masz te felgi na allegro - sprzedaje serwis Fiata z Warszawy - ja wlasnie u nich je kiedys kupilem.

To sa felgi z katalogu akcesoriow, ja uzywam jako komplet zimowy. Na lato mam typowe "otworowe".
    A auto brudne bo jezdzi W koncu deszcz pada

Mieszka w
    Jaworzyna Śląska
    Auto
    Alfa GT

Domyślnie

Od akukiego dostałem taką odpowiedź: "nie będziemy mieli" - także nie drążyłem tematu. Ale jeżeli byłaby możliwość to jestem chętny na 100 % na te felgi. Jeżeli masz rzeczywiście jeszcze jeden kontakt, to bardzo bym Cię prosił o podpytanie...
    Mam maksymalnie 2 tygodnie na kupno i założenie tych felg.

A co do czystości Twojej Brery - takie auto, i jeszcze zaparkowane w takim miejscu, po prostu trochę razi w oczy gdy jest brudne (moja żonka powiedziała, że tak brudna Brera wygląda jak zwykły samochód, hehe...) No ale trzeba by codziennie myjnie w taką pogodę odwiedzać, żeby utrzymać auto w czystości... Nie pozostaje nic innego jak czekać na lepszą pogodę...

Murder, jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc, i czekam na kolejne info od Ciebie, bo może rzeczywiście da się jeszcze coś tańszego znaleźć...

murder
    Gość

Domyślnie

Od akukiego dostałem taką odpowiedź: "nie będziemy mieli" - także nie drążyłem tematu.
    Pamietam, ze ktos mi mowil, ze z dostepnoscia tych felg moga byc jakies problemy. Ze trzeba poczekac na nowy katalog akcesoryjny i nowe modele. Sprobuje to potwierdzic i dam znac jak to faktycznie wyglada.
    Bo byc moze ktos sprawdzal cene tylko a nie patrzyl czy felgi sa dostepne.

murder
    Gość

Domyślnie

czekam na kolejne info od Ciebie
    Sprawdz prosze wiadomosci prywatne tu na forum, bo wyslalem Ci odpowiedz Prawy gorny rog strony

Mieszka w
    Jaworzyna Śląska
    Auto
    Alfa GT

Domyślnie

Cytat Napisał murder Zobacz post
    Sprawdz prosze wiadomosci prywatne tu na forum, bo wyslalem Ci odpowiedz Prawy gorny rog strony
    Właśnie sprawdziłem i odpisałem - dzięki!