Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Temat: Alfa 166

demmonn
    Gość

Wink

Cytat Napisał Dragon1967 Zobacz post
    Szerszeń widze ,ze jestes obcykany w temacie, ja dopiero zaczynam swoja przygode z Alfą.Jestem miłosnikiem a nie znawca.Wiec tak.Z tego co sie dowiedzialem ksenony sam montował.Auto było lekko uderzone z tyłu( są podobno fotki ) i był malowany zdarzak i wymieniona tylna lampa.Jest jeszcze pekniecie na przedniej szybie wiec wymiana konieczna.Co do wyposazenia to jednak ciut brakuje.Brak tempomatu i ASR.I najgorsze jest to ze jakos nie jestem miłosnikem wykonczen drewnianych w samochodach.MOze jak kupie to sie jakos przekonam o ile uda mi sie wynegocjowac dobra cene bo jak na moj gust odrobine za wysoka.Nie wiem ile szyba kosztuje ale pewnie sporo.Podpowiedz mi jeszcze co daje ten procesor DSP.Co to jest ogolnie to wiem ale co ma dac tutaj?Licze na sugestie i dzieki za wszelka pomoc.Pozdrawiam.

DSP cyfrowy procesor dzwięku, ładne brzmienie na 10 głośnikach, w ICS 3 poziomy equalizera, bez DSP nie działa i chyba jest wtedy 8 głośników (tego nie jestem pewien).
    Ja mam wypasioną wersję, brakuje mi tylko telefonu (ktoś wcześniej zmieniał ICS bo mam starszy niż auto (o 3 lata), kierownicę wielofunkcyjną (tylko kuźwa nie mogę jej uruchomić z tym ICS).

Pozdrawiam.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Pawcio
    Mieszka w
    Bełchatów
    Auto
    Alfa Romeo 159 1750 TBI

Domyślnie

.A co do samego samochodu to gosc z ogłoszenia jest tylko posrednikiem a umowe podpisuje z wirtualnym niemcem ktory podpisal sie inblanco.Wiem ,ze tak sie teraz robi ale dla mnie to troche niepewna transakcja.Chyba poszukam czegos juz zarejestrowanego w kraju i blizej mnie choc niestety co ciekawsze sztuki to w drugim krancu polski stoją. A to jeszcze dwie ktorym sie przygladam.
    Zdecydowanie odradzam tego typu transakcje,to ewidentnie śmierdzi przekrętem!!!
    Możesz sobie narobić poważnych kłopotów natury prawnej i nie mieć szans na odzyskanie ewentualnie pieniędzy...

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4 JTD

Domyślnie

Cytat Napisał szerszeń Zobacz post
    Fakt - zapomniałem o tempomacie. Jakiś włącznik (oprócz otwierania wlewu) jest przy gałce, myślałem, że to ASR, chociaż może to też być zamykanie drzwi od środka.
    Xeno oryginalne Valeo, czy chińskie adaptery na H7?
    DSP to procesor dźwięku montowany nad zmieniarką - warto go mieć! Wspomina o 10 oryginalnych głośnikach więc jest szansa.
    Drewno (czy raczej jego imitacja) - rzecz gustu, mnie się podoba.
    Uderzenie w tył - niezbyt mocne moim zdaniem nie dyskwalifikuje auta.
    Cena - uważam, że rozsądna.
    Jestem na tak.
    Dzisiaj juz pozno było wiec nie dzwonilem.Ale nie sadze zeby gosc wzadzal oryginały xeno.Asr bym jeszcze przebolał ale na tempomacie mi zalezało.Gdyby nie ten boski kolor to pewnie bym ją sobie odpuscil.Musze pomyslec.Pospiech to zły doradca.

---------- Post dodany o godzinie 00:03 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie Wczoraj 23:45 ----------

Cytat Napisał A_s_m_O Zobacz post
    o ta druga sam dzwonilem i pytalem co nieco, sprzedawca twierdzi iz jest to igielka, po na zdjeciach ciekawie sie prezentuje, gdyby nie odleglosc to pewnie juz bym nie jezdzil
    Tez dzwonilem.Sytacja podobna jak z tą z Ostrowa Mazowieckiego.Jakby ja gosc zarejestrowal to pewnie juz by jej nie było.

Użytkownik Fachowiec Avatar szerszeń
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Astroserati | 407 coupe | Quattroporte

Domyślnie

Cytat Napisał Pawcio Zobacz post
    Zdecydowanie odradzam tego typu transakcje,to ewidentnie śmierdzi przekrętem!!!
    Możesz sobie narobić poważnych kłopotów natury prawnej i nie mieć szans na odzyskanie ewentualnie pieniędzy...
    Nie do końca mogę się zgodzić, że z góry to śmierdzi przekrętem. Fakt - jest to transakcja wysokiego ryzyka i w tym konkretnym przypadku może nie warto ryzykować (niczym szczególnym się nie wyróżnia ów egzemplarz), ale wszystko zależy od Sprzedającego.

---------- Post dodany o godzinie 04:42 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 04:39 ----------

Dzisiaj juz pozno było wiec nie dzwonilem.Ale nie sadze zeby gosc wzadzal oryginały xeno.Asr bym jeszcze przebolał ale na tempomacie mi zalezało.Gdyby nie ten boski kolor to pewnie bym ją sobie odpuscil.Musze pomyslec.Pospiech to zły doradca.

---------- Post dodany o godzinie 00:03 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie Wczoraj 23:45 ----------

Tez dzwonilem.Sytacja podobna jak z tą z Ostrowa Mazowieckiego.Jakby ja gosc zarejestrowal to pewnie juz by jej nie było.

Kolego, a gdzie Ty w Polsce będziesz tempomatu używał?
    Tak, kolor jest boski, mam identyczną :-) też z imidrewnem.
    Rejestracja >2000cm3 to droga akcja więc i cena by musiała być wyższa.
    O jakieś 3500 zł lekko licząc.
    Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T

Użytkownik Romeo Avatar redek83
    Mieszka w
    Raszyn
    Auto
    Inny

Domyślnie

Zwróćcie uwagę że na tej drugiej (srebrnej) na większości zdj radio nie jest włączone a na tych na których jest widać że nie ma (nie wpisano) kodu do ICS. To jednak spory problem i podstawa do negocjacji ceny
    STOP CIOTOM DROGOWYM
    Było>> 166 2.4 JTD '99 >> GT 1.9 JTD '05 >> Jaguar X-Type 2.5 '03 >> Laguna 2 FL 1.9 DCI '05>>
    Jest>> Passat B6 2.0 TSI 200KM '07 ver. USA

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    166 JTD

Domyślnie

ta bordowa jest piękna ale ta szyba pęknieta i malowany zderzak lampa itd.. moim zdaniem trzeba uważać.. takie "szczere" wypowiedzi sprzedających z poznania/gniezna zazwyczaj się kończą na konkretnym dzwonie, już nie raz to przerabiałem..

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4 JTD

Domyślnie

Bordowa sprzedana.No coz ,szukam dalej.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4 JTD

Domyślnie

Kolejna sztuka.Nie jest to moj ideal bo nie ten kolor ale chyba warta uwagi.Moze ktorys z forumowiczow jest z tego rejonu i mogłby ja ocenic.
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-166-C12953179.html

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia