Pod lusterkiem
tak, a przy okazji apropo lusterka.. to podgrzewanie lusterek i tylnej szyby też się niekiedy w czasie mrozów samo włącza.. lub wyłącza.. Ja rozumiem, że tam są czujniki zaparowania szyb itp, ale szczególnie zimą to po odpaleniu auta patrze co tym razem auto postanowiło sobie włączyć lub ustawić w systemie wentylacji i odszraniania.. po czym ustawiam to po swojemu.. choć niekiedy dopiero drugie podejscie np. ustawienia siły nadmuchu na szybę daje efekt.. Czytałem w instrukcji, że przy dużym mrozie przez dluższą chwilę od odpalenia nawiew czeka na to, aż silnik troszkę się zagrzeje.. tylko zanim silnik się trochę zagrzeje to już szyby od wewnątrz będą zaszronione.. hehe.. Ogólnie niektóre rzeczy w tych autach żyją własnym życiem stwierdzam..![]()
pozdrawiam, Mariusz / AutoDS Team Poland / Alfa 147 1,9 JTD GTA-look, Alfa 159 SW 2,4 JTDm, Fiat X1/9
co do elektroniki to mi swirowal czujnik drzwi kierowcy mialem zamkniete a swiecilo ze otwarte ale samo sie pojawilo i po kilku dniach samo zniknelo ehe![]()
gdzie kucharek szesc tam jest co poklepac| jeszcze tu wroce | jezdze alfa bo mnie stac;P
...a to ja mam podobnie z kontrolką zapięcia pasów ..wsiadam, nie zapnę pasów to kontrolka i tak po dłuższej chwili zgaśnie ..nie wiem czy tak ma być i nie przeszkadza mi to za bardzo, bo pasy zapinam zawsze gdy jadę dalej niż 1km, ale to taki kolejny "smaczek" hehe..![]()
pozdrawiam, Mariusz / AutoDS Team Poland / Alfa 147 1,9 JTD GTA-look, Alfa 159 SW 2,4 JTDm, Fiat X1/9
a pasami ma tak byc
ze swieci przy odpaleniu i samo gasnie nie wazne czy zapinasz pas czy nie
bo to jest dla przypomnienia ze masz zapiac
wkurzajace jest jak pika ze nie zapiete pasy ;p ale mozna to obejsc;d wystarczy zapiac pas;d i puscic go za plecami hehe;d
gdzie kucharek szesc tam jest co poklepac| jeszcze tu wroce | jezdze alfa bo mnie stac;P
jeszcze jedna sprawa mnie czasem wkurza!
jak zamykam samochod to powinno byc jedno dlugie 'biiiip' ale czasami po nim nastepuje jedno krotkie, doszedlem juz do tego ze to wina jakiegos czujnika w drzwiach lub bagazniku itd wystarczy ponownie zamknac drzwi i jest ok ale zdarzylo mi sie juz tak ze otwieralem wszystko co sie dalo i zamykalem i nic nie pomoglo, odpalilem zgasilem i dalej nic no i zostawilem tak pozniej wsiadlem i zaczelo dzialac normalnie przy kolejnym postoju
Ja jak zamykam auto pilotem z alarmem to mam tak:
Biiiiiiiiiiiiiiiiiiiip, świecące się dwa lewe kierunki w czasie bipnięcia, i po sekundzie krótkie - Biip.
Tak mam zawsze.. czy to źle?
Podepnę się pod temat.
Ostatnio regulowałem zamki w drzwiach i coś takiego mi się pojawiło jednorazowo, ale olałem sprawę jak stwierdziłem,
że wszystkie drzwi zamknięte.
A to, że świecą Ci akurat lewe kierunki sugerowało by chyba, że problem masz po lewej stronie. Ale to tak na "chłopski rozum".
....
---------- Post dodany o godzinie 17:08 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 17:03 ----------
" co jest ważne paliwo a to niestety w Polsce rzadnych europejskich norm nie spełnia." (piotriix) sory kolego ale tu sie chyba troche mylisz....jezdilem alfa po niemczech przez miesiąc wiec paliwo powinno juz byc niemieckie.... a gdy wracalem do polski to zatankowalem pod korek cale 51 litrów.. (wiecej sie niemiesci) i przejechalem 695km ze stała predkoscia 140km/h . wg wyswietlacz mialem 5,6 srednie zużycie a wyszlo + - 7 litrów wiec polskie paliwo nie ma tu nic do rzeczy... poprostu "ten typ tak ma" ....
Ostatnio edytowane przez Syncro_GT ; 05-05-2010 o 16:06 Powód: nie ten wątek...
bo każdy kiedyś marzył o Alfa Romeo ... a tylko odważni realizuja marzenia....