Wszystkie lecą....
czy to fast, vema czy trw.
taki już urok zawieszenia w 147 i 156 + nasze drogi....
u mnie na diagnostyce ustawiaja katy i zbierznosc za całosć wołaja ok 200 zł
Ciekawy jestem jak regulują tył... podkładkami? Przecie wszystko jest na śrubach skręcane... podobno raz na x lat warto też sprężyny wymienić, by opon nie ścinać od środka.
Wracając do tematu, w tyłu mam komplet - włoska VEMA (dostępna na allegro) od lipca 2009 i do dziś cisza. Z przodu dolne mam oryginalne jeszcze sprawne, natomiast górne to FAST. Za kilka dni wymieniam tuleje drążka stabilizacyjnego przedniego na poliuretany i łączniki stabilizatora, a poza tym żadnych zastrzeżeń![]()
Pozdrawiam,
Z tyłu kolego reguluje się śrubą mimośrodkowa.
góra oryginał 'ricambi'
dół 'fast'
mam je 2 lata i narazie 20tyś km (cóż tyle się jeździ jak do roboty była jeszcze słóżbówka)
ale jak dotąd, luzy nie występują (sprawdzane ostanio w aso), guma też jeszcze się na tulejach zbytnio nie postarzała - druga zima i cisza, nic nie piszczy itp
dodam że z dolnymi fastami nie było żadnego problemu z montażem tak jak pisał to ktoś wyżej, pasowały jak oryginał.
10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia
Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu
Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts
mi przod tylko zle patrzy mianowicie koła ida gora do srodka ale jak juz robic to chyba wszystkie koła i nie ma problemu podpatrze co i jak