Kolego jair, tematów jest cała masa tylko wpisz na stronie głównej forum.
Kolego jair, tematów jest cała masa tylko wpisz na stronie głównej forum.
Niestety i ja dołączam do klubu mających takie problemy?! Ostatnio miałem takie zajście,że zgasiłem motor i poszedłem do bankomatu,po powrocie jakież było moje zdziwienie kiedy rozrusznik dobrze kręcił,ale ni pierona nie chciała odpalić!!! Odpaliła kiedy trochę przestygła!
Coś takiego miało już miejsce dwa razy,zawsze na ''gorącym'' motorze,po kilkunastu minutach i przestygnięciu odpala bez problemów?!
I jeszcze ważna kwestia,kiedy w takiej sytuacji kręcę kluczykiem i próbuje odpalić, to świeci mi na czerwono ikonka motoru?!
Kupiłem nowy czujnik BOSZA cena85zł jutro zakładam pozdrawiam .
W powyższych przypadłościach jest to awaria czujnika położenia wału. Nowy kosztuje do 110 zł!
Czy podpowie mi ktoś gdzie znajduje sie ten czujnik w 3.0 v6? Do tej pory miałem Lancie Kappę ,a tu wszystko inne?![]()
Kolego Pawcio,
czujnik położenia wału w 2.5V6, 3.0V6 jest przykręcony od dołu na połączeniu bloku silnika ze skrzynią biegów przed kołem zamachowym.
Po zdjęciu plastikowej osłony silnika od dołu pomiędzy blokiem silnika a obudową skrzyni biegów jest blaszana osłona po odkręceniu której czujnik jest na wierzchu przykręcony na 2 śruby, kabel jest z przodu silnika ze złączem w okolicy termostatu.
Witam.
Wymieniłem czujnik położenia wału, i nadal nic, auto nie odpala, ma ktoś jakiś pomysł ?
witam awaria usunięta przyczyna to padł zaworek na pompie (wtryskowej)koszt 340zł czas pracy 20 minut pozdrawiam wszyatkich