Masz rację to jest to mini w radiu podzielone na trzy części , opis jest na forumNapisał Schirru
¤ [166] Kabelki .
Jeszcze jedno nie wszystkie alfy miały na wyposarzeniu wzmacniacz
Masz rację to jest to mini w radiu podzielone na trzy części , opis jest na forumNapisał Schirru
¤ [166] Kabelki .
Jeszcze jedno nie wszystkie alfy miały na wyposarzeniu wzmacniacz
kolega arti chyba nie slyszał jak gra fabryczne audio z wooferami w 166 ... fakt jak jeździłem 156 to ciągle myślałem o poprawieniu tego audio
aha i jeszcze jedno kolego arti ... zgadzam się że nie wolno zakladać w tylnej półce głośników średnio i wysoko tonowych . fakt że skierowane w sufit guzik dają i psują scenę ... ale amplituda basu takiego od 20 do 50hz jest taka że tak na prawdę to ten poprawny pelny bas słyszysz jakieś 1- 1,5 metra dalej od głośnika a w pomieszczeniu tak małym jakim jest kabina samochodu do tego nakładają się fale odbite i powstają tzw strzałki ... znaczy fale stojące. w 166 umiejscowienie wooferów jest na tyle dobre że nie potrzeba nic kombinować ... założę się że jak posadzę laika w 166 i włącze muze i powiem żeby wskazał miejsce gdzie jest głośnik basowy to się będzie mocno zastanawiał ... odwrócenie głośnika do góry koszem daje dodatkowo efekt że to kabina samochodu jest komorą akustyczną a dźwięk wpada do bagażnika a i tam też jest odpowiednio odbijany bo jest jeszcze dodatkowy ekran bo głośniki są zasłonięte. I nie porównujcie audio 156 z tym w 166 bo to są dwa zupełnie inne systemy. Dodatkowo po uruchomieniu DSP w 166 czyli procesora dźwieku kiedy poszerzymy scenę np w ustawieniach POP dźwięk pięknie rozpływa się po kabinie i jesli ktoś nie widział gdzie są umiejscowione głośniki w 166 to z zamkniętymi oczami nie wskaze ich umiejscowienia w odsłuchu - ide o zaklad![]()
Napisał gumis_kiler
I jak kolego znalazłeś te kabelki bo mam ten sam problem co ty. Szukałem chyba z pół godziny i nic nie znalazłem....