A ja wiem że gość poprostu ściemnia. Na innym forum alfy a także na innych forach opwiada bzdury i bajki wyssane z palca- prawdopodobnie jest to auto które powstało kiedyś za granicą a dzieciak naczytał się na jakimś forum i przepisuje to w PL.
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
Suma sumarum ten pomysł ze swapem jest pozbawiony sensu. Argumentów mi się nie chce wymieniać, bo dużo by było pisania, więc najlepiej dać sobie spokój i albo kupić 2,4 175KM i kombinować z nią albo coś przy tym 1,9 pogrzebać.
zacytuję z innego forum alfy romeo:
"nie ma co tyle nad tym myslec
no prosze nawet wykres jest zrobiony w paincie a kiedy zaczela sie gadka gdzie byla mierzona moc to wyszlo szydlo z worka na wykresie data 09.03.2010, ale alfonso powiedzial, ze byl robiony 07.03.2010 ale to niestety niedziela i red dot racing nie pracuje. Poza tym twierdzi, ze robil wykres na hamowni ktora nie istnieje od 01.12.2008
Stary adres do 01.12.2008:
RedDot Racing (stary adres)
Imperial Way, Watford, Hertfordshire WD24, United Kingdom - 0870 300 2354
Nowy adres:
IMPORTANT INFORMATION
We are moving into our new unit on 1st December 2008.
Unit 22
Redburn Industrial Estate
Woodall Road
Enfield
London
EN3 4LE
Tel 020 8912 2354
020 8912 2355
Fax 020 8443 3069
nie trzeba byc w uk wystarczy google"
"alfonso napisał:
Co do upgradu mam już odpowniedni wał,kute tłoki i korbowody,wałki rorządu też już są.Na dniach wysyłam głowicę do voj2sia( konkretny spec od głowic),a także składam po świętach zamówienie na nowe półosie i przeguby ,specjalnie indywidualnie dla mnie zrobione, w firmie motomax(dla zainteresowanych jedna półoś-1000zł co raczej nie jest kosmosem za profesjonalną robotę).Mam róznież pasek kevlarowy cowartha-bardzo polecam.Jest namiar na skrzynię od 159 aczkolwiek drogo 1749 euro.Acha czekam na nowy IC z firmy re5peckt.W tej chwili cała moja uwaga jest poświęcona pomysłowi biturbo także bardzo bym prosił o wszelkie info,uwagi i w ogóle o pomoc.Sam również bardzo chętnie udziele pomocy jeśli ktoś by chciał .
Witam,
mam pytanie, ktory z tych paskow kevlarowych cosworth'a masz ??
Part No. Application
20004950 Timing Belt – Mitsubishi 4G63 Heavy Duty, All
20004952 Balance Belt - Mitsubishi 4G63 Heavy Duty, All
20004953 Timing Belt – Subaru EJ20/25 Heavy Duty, All
bo sa to jedyne jakie cosworth oferuje + łańcuch do duratecow
jakiej firmy masz korby (customy jakies ?) i tłoki (customy)?? podaj jakies namiary na sklep, jak mozesz.
pozdrawiam"
"widze Alfonso nie próżnujesz na wiekszości for juz cie olali to tuaj sobie znalazłeś grono zaślepionych czytelników.....Wiesz co Alfonso ty masz coś z głową nie tak !! żeby takie bzdury ludziom wciskać ! Piszesz że głowice wysyłasz/wysłałeś Voj2s do zrobienia ? A to ciekawe bo pytałem Wojtka i on nic o tym rzekomo nie wie ani z Tobą na ten temat nie rozmawiał....
Brawo tak dalej Dobrze masz zryty beret"
"Widzisz cała sprawa zaczeła sie na Racing forum gdzie alfonso przedstawił swój nieprawdopodobny projekt i uwierzyłbym w to gdyby nie zaczął pisać bardzo dziwnych postów o jakiś wyścigach itp. na "moim podwrórku" na którym siedze od lat i od podszewki znam białostocką scene streetracungową no i bardzo zainteresowało mnie to co opisuje pan Alfonso zarówno mnie jak i moich kolegów z "podwórka" wiesz taki potwór z Locnes nikt go nie widział wszyscy o nim mówią....pozatym argumenty które wysnuł wszystkie mozna było obić o kant dupy....tak samo jak z obróbką głowicy u Voj2S - ktorego znam i zaprzecza temu wszystkiemu Wiec skoro Alfonso opowiada bzdury jak moze byc wiarygodny ? A jakby nie było ponad 250 KM w alfie 1,9 jtd do czegoś zobowiązuje no nie (nie to żebym twierdził że to nie możliwe - 1,9 jtd to bardzo dobre silniki ) I szczerze mówiąc z dziką rozkoszą czytam te jego wszystkie wypociny na tematycznych forach i mam niezłą beke....Dziwie sie tylko ze znalazł takie szanowne grono czytelników O spocie w sadyba best mall gdzie opisał na tym forum, dowiedział sie odemnie i
uwierzcie mi ale go tam nie było Miał sie zjawić swoją hiper alfą
żeby nie było oto pw z Racing Forum od Uzytkownika Voj2s:
"CYTAT
Hej !
Mam do ciebie takie pytanie....czy kontaktował sie ostatnimi czasy z tobą jakiś koleś w sprawie modyfikacji głowicy do alfy romeo 159 1,9 JTD ? Jak mozesz to odpisz bo to ważne.
Pozdrawiam
witam
nie nikt sie nie kontaktowal ...chodzi o bajkopisarza co to ma JTD lepsze niz GTA??
pozdrawiam"
Co wy na to panowie ?"
"temat sledzilem od poczatku na SR.pl a potem na alfaholikach i w kazdym temacie sie coraz bardziej pograzal
spokojnie moge potwierdziec to co pisze aw69
hehe najlepsze bylo o hamowni w reddot racing ale mod zamknal temat na alfaholikach i usunal ostatnie nasze posty
ps. teraz to juz sie nie dowiem skad ma kevlarowy pasek coswortha (bo cosworth go nie produkuje)"
Wystarczy?
Powiem tak że wiele się nasłuchałem u mnie co tydzień są nie formalne zloty i nielegalne wyścigi i tam się dużo nasłucham co on to pod maską nie ma ale jak się pytasz o wykres z hamowni to nie ma a jakbym się z nim ustawił to jego 200KM nie miało by szans z moimi 155KM kolega którego opisujesz może filozofuje bądź tego nie robi nie można mówić że ściemnia widziałeś Golfa 1.9 TDi z 570KM pod maską? Ja widziałem nic wielkiego po otworzeniu maski nie było widać ale jak ruszał to nawet Mustang nie miał szans więc ja nie przekreślałbym możliwości co można zrobić ze silnikiem może mało to jest podparte jakimiś konkretami ale ja uważam że wszystko da się zrobić ostatnio widziałem Honde 1.6 z kompresorem z Merca modelu dokładnie nie pamiętam ale z 110KM miał dobrze ponad 230KM tylko po kompresorze i nic więcej a mówił ten koleś że da się więcej więc myślę że nie należy przekreślać tego kolegę którego opisujesz bo co jakbyś zobaczył te auto na twoich oczach by je zhamowali i rzeczywiście było by tle mocy w nim?
dobrze ale opowiadanie że on zrobił to w swoim aucie zakrawa na ściemę... do tego paski które nie istnieją...
nie wnikam ja też czasami słyszę o czymś mówię że nie ma takiego czegoś a tu jest może gdzieś tam za granicą jest nie wiedomo