90st to normalna temperatura pracy. Wszystko u Ciebie w porządku![]()
90st to normalna temperatura pracy. Wszystko u Ciebie w porządku![]()
Jeżdzę różnymi autkami ,dieslem też na pewno 100 stopni nie powinno przekraczać w korkach wentylator powinien się załączać szybciej chyba ,że wskaźnik żle pokazuje
Jaki termostat kupiłeś ?Jeśli Vernet to pewnie ma wyższą temp. otwarcia a i odpowietrzenie można powtórzyć.Ogólnie 105 stopni to o co najmniej 10 za dużo.U mnie po wymianie oryginału ( również nie dogrzanie) na verneta też wentyl. włącza się przy trochę wyższej temp ok 95 c. wcześniej ok 92 c.Warto byś sprawdził w podpiętym manualu specyfikację temperatur termostatu.Pozdr Piter.
100 to też optymalna temperaturkaw korku noo przy takich temperaturach to bym powiedział ze normalne .
I nie przejmował bym się tym zbytnio , aaa i kolejna sprawa ten wskaźnik na licznikuto troszkę sieje przekłamania
![]()
A jak chcesz żeby Ci nie dochodziła temp. do 100-tki to kup termostat z TIPO bodajrze trzeba rozwiercić tylko otwór na czujnik ( ale prawie 100zł w kapsie :p ) ja teraz kupiłem nowy do tipo za 75zł i o dziwo nic nie muszę robić z nim bo jest identyczny ( nie wiem czemu poprzedni był inny może dlatego ze tamten był bez klimy a teraz mam już termost do silnika z klimą )
dziękuję za odpowiedzi myślę że rozwiało to moje wątpliwości a temat można zamknąć....pozdrawiam
alfa romeao 146 1,9TD