ta stówa to razem z robocizną???
Czy sam cena materiału???
Pozdrawiam
Borys
ta stówa to razem z robocizną???
Czy sam cena materiału???
Pozdrawiam
Borys
aso czy inny warsztat to wykona
ta cena obejmuje tylko nabicie nowych okładzin tarczę sprzęgłową musisz sam wyjąć i oddac do nabicia , regenerują również docisk sprzegła jeśli jest taka potrzeba
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
NIe wiem jak to jest bo nigdy nie wymieniałem sprzęgła, ale wydaje mi się, że trzeba wyjmować skrzynię biegów :?
Prawdopodobnie to nie sprzęgło jest powodem utraty przyśpieszenia. byłem w serwisie i okazało się że poszła uszczelka pod miską olejową i nie miałem prawie oleju. naprawione i wszystko oki ale nie do końca panowie powiedzieli że prawdopodobnie mam do wymiany sondę i jej zawdzięczam spadek mocy.
To co na poczatku opisałeś to zdecydowanie objawy wskazywały na zużycie tarczy sprzęgłowej a to że jeżdziłeś bez oleju wskazuje na Twoją niechlujność i nic nie ma do w/w objawów tylko mógł się silnik zacierać to zdecydowanie silnik do roboty ( brak smarowania ) dziwne że nie widziałeś pod autem śladów oleju po przejechaniu jakiegoś odcinka . Czy był robiony test sondy czy to tylko nabijanie kosztów za podstawowy brak wiedzy o eksploatacji AR :>>>Napisał malek3333
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
Koledzy prosze o pomoc
Dzisiaj w drodze do szkoly po uprzednim wpadnieciu w dziure zapalilam mi sie kontrolka od wtryskow (ta kolo maksymalnej wartosci obrotow na obrotomierzu)
Od tej pory wydaje mi sie, ze auto stracilo troszke na mocy i nie jedzie jak powinno.
Pytanie; Co moglo sie stac? Od czego dokladniej jest ta kontrolka? I czy jazda (musze wrocic do domu ok. 60km) z tym mangamentem jest dozwolona/zakazana?
Dziekuje bardzo za pomoc
Pozdrawiam Kimod
Sprawdz na dzien dobry wszystkie wtyczki.
aha, rezyduje nieopodal wylotu na tomaszow - wiec jak cos, to kom.
75andrew155 masz racje widziałem wyciek i kontrolowałem co tydzień poziom oleju. Lecz pewnego wieczoru bagnet pokazał poziom poniżej minimum. dolałem prawie 1l oleju a następnego dnia pojechałem na warsztat. najwięcej kapało z filtra a teraz okazuje sie że cieknie z całkiem innego miejsca. kupiłem ją niedawno ale teraz dopiero wychodzą problemy. sondę zbadam niedługo. A ona ma swoje dziwne dni raz ma przyśpieszenie a raz nie. Sieknę fotkę i wystawie to pomożecie co nie?? dziwnie jest to że jak wolno daje gazu to wchodzi na obroty ładnie i przyśpiesza a jak depnę to właśnie jest ten efekt jakby ślizgania.
a mechanik może to może tamto muszę znaleźć porządny warsztat. pozdrawiam i dzięki za wyrozumiałość jest Świeżakiem![]()
Cieknie trochę z okolicy paska rozrząd a konkretnie na dole obudowy widać mały wyciek!!! Mam skarbonke![]()