Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Temat: Rura turbo-intercooler

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    kraków
    Auto
    ALFA GT 1,9 110kW

Domyślnie

witam

Tez jestem chętny na taka rurkę.
    Mój bolid to ALFA GT 1,9 110 kW
    Myślę ze rura gumowa jest taka sama jak i do 147.

pozdrawiam,

wojtekml
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał emiloss19 Zobacz post
    zrobił byś jeszcze jedna ??
    Nie wiem, musiałbym porozmawiać z kumplem który mi to spawał (nie wiem czy będzie miał czas, już teraz marudził że chcę to tak szybko).
    Po drugie to trzeba materiału, ja miałem swój który kupiłem na dolot do silnika i zostało jeszcze na turbo-intercooler.
    Muszę jeszcze dodać że rura ta jest krótsza niż ta gumowa, bo potrzebny jest jakiś tłumik drgań którym są gumowe łączniki.
    Ja przyznam szczerze że jak przyjechałem ze spawania tej rury i przyłożyłem w miejsce gdzie ma być to nie pasowała, bo była za duża. Musiałem ją poskracać do tego stopnia żeby drgania były dobrze tłumione.
    To może być również potrzebne w przypadku wykonania kolejnej rury, ale niekoniecznie.
    Dam znać na pw jak kolega dałby radę zrobić kolejną.

emiloss19
    Gość

Domyślnie

kolego to dowiedz sie jak on tam z czasem stoi , bo ja chce taka rurę .serio mówię. materiał na allegro można kupić . Jak coś to zrób listę chętnych to jeszcze zarobisz parę złotych . jak coś to pisz
    Ostatnio edytowane przez Majkel ; 19-06-2010 o 18:43

wojtekml
    Gość

Domyślnie

kolego to dowiedz sie jak on tam z czasem stoi , bo ja chce taka rurę .serio mówię , materiał na allegro można kupić . Jak coś to zrób listę chętnych , to jeszcze zarobisz parę złotych . jak coś to pisz
    Dowiem się tylko muszę do niego podjechać. Co do materiału to on ma u siebie całkiem sporą ilość rur z nierdzewki więc nie trzeba było by nic kupować.
    Jak się dowiem to dam znać.
    Listy na razie nie robimy bo najpierw trzeba uzgodnić sprawę z wykonawcą.

emiloss19
    Gość

Domyślnie

dobrze ,to czekam na ciebie z odpowiedzią . a rurę od ic do przepustnicy też masz z nierdzewki ? pozdrawiam

wojtekml
    Gość

Domyślnie

dobrze ,to czekam na ciebie z odpowiedzią . a rurę od ic do przepustnicy też masz z nierdzewki ? pozdrawiam
    Tak, rurę od IC do przepustnicy też zmieniałem na nierdzewkę (jest na zdjęciach w profilu).
    Jeśli chodzi o gostka to byłem dziś u niego.
    Stwierdził że może zrobić parę rurek turbo-intercooler jednak będziemy musieli trochę pewnie czekać bo on też pracuje.
    Co do materiału to uzgodniliśmy że on go dostarczy (bo ma tego dość sporo). Rurę na wymiar mam ze swojej belli (gumowa) więc wzór też mamy.
    I ostatnia rzecz to cena. Kolega to wyliczył i wyszło z robocizną (spawaniem+ koszt rur z nierdzewki) 150zł/sztukę. Oczywiście jeśli w grę wchodziłaby wysyłka to jeszcze trzeba ją doliczyć.
    Na początek zaczniemy od max 6 sztuk, potem zobaczymy co dalej.
    Pozdrawiam

Ps. Dołączam zdjęcia rury u mnie w belli, niestety nie z kanału i nie widac całości, ale mniej więcej można zobaczyć jak wszystko wygląda. Dodam że ja musiałem swoja rurę docinać przy intercoolerze bo po prostu była za duża, ale po lekkiej korekcie weszła na miejsce(ciężko było jedynie z gumami mocującymi, bo dosłownie trzeba je naciągać na rury).
    Ostatnio edytowane przez wojtekml ; 20-06-2010 o 17:35

emiloss19
    Gość

Domyślnie

no to świetnie , już coś wiemy. muszę sie dowiedzie czy ta rura od 16v ,na 100% bedzie pasowała do 8v. gdzieś słyszałem ze sa takie same muszę to sprawdzić . ja to jestem chętny na tą rure na 100% . na łączniki użyłeś starej gumy?

wojtekml
    Gość

Domyślnie

na łączniki użyłeś starej gumy?
    Tak, na łączniki użyłem starej gumy która była od intercoolera do silnika.

Ps. Jeśli ktoś chce rurę to prosiłbym o zrobienie jakiejś listy.
    Ostatnio edytowane przez wojtekml ; 21-06-2010 o 19:53

emiloss19
    Gość

Domyślnie

dałem cynk na alfaclab o tej rurze

---------- Post dodany o godzinie 20:41 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 20:33 ----------

ja to chce , to możesz już załatwić dla mnie

marek13
    Gość

Domyślnie

Witam czy kształt tego przewodu zrobionego j/w jest podobny do tej z aukcji:
    http://aukcjewp.wp.pl/item1089178946...o_156_147.html
    wydaje mi sie że z aukcji ma mniejsze załamania