A wodziki sprawdzone?
A wodziki sprawdzone?
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
Nie cięgna.Wodziki są wewnątrz skrzyni.To jest to do czego przymocowane są cięgna.Taka,, nadbudówka,, nad skrzynią
Kto chce szuka sposobu,
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
a w jaki sposób można sprawdzić te wodziki? czy to przez nie są takie problemy ?
Ostatnio edytowane przez Majkel ; 05-07-2010 o 18:08
Today we are living our future memories..
To raczej już robota dla fachmana.I raczej bez wyciągania skrzyni tego nie zrobisz.
Kto chce szuka sposobu,
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
oblukaj mieszalnik biegow nad skrzynia. niech ci ktos manewruje lewarkiem, a Ty obserwuj co sie dzieje z linkami i samym mechanizmem, bo jesli wszystko ok to cos w skrzyni moglo sie sypnac na moje oko
no jak wrócę do domu to podjadę do mechanika i zobaczymy co on powie. Dzięki za podpowiedzi![]()
Today we are living our future memories..
Czasem potrafi pęknąć linka/pancerz przy mocowaniu do skrzyni i efekt będzie podobny.
Jeśli to nic z mechanizmem zewnętrznym, to trzeba rozebrać trochę skrzyni.
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
Dobra Panowie, dołączę się do tego tematu bo dzisiaj spotkał mnie podobny problem. Najechałem na taką breję pośniegową bo musiałem skręcić w lewo i przez nią przejechać. Niestety coś się stało i zablokowała mi się skrzynia biegów na 4tym. Nie mogłem wybić lewarka na luz, tak jak by o coś haczył. Dopiero po 5 minutach walki udało się jakimś cudem wrzucić luz. Tylko problem jest taki że nie działają biegi nieparzyste 1, 3, 5. Natomiast 2, 4 oraz R wskakują bez problemu. Nie działają tzn, tak jak by ich nie było w ogóle, nie można tam lewarka wepchnąć.
Z tego co zobaczyłem koło skrzyni biegów jest bardzo dużo nabitego śniegu i domyślam się że to on mógł którąś linkę lub wodzik zerwać? Miał ktoś podobną sytuację wcześniej? Co może być przyczyną?
---------- Post added at 21:04 ---------- Previous post was at 20:23 ----------
Achh, samo się naprawiło. Właśnie wróciłem z samochodu i działają już wszystkie biegi. Wygląda że śnieg zablokował "coś" a teraz gdy stopniał wszystko wróciło do normy![]()