ja jestem zwolenników hidów. Skoro można je wyregulowac w np w vetrze żeby nie oślepiały to napewno w alfie też się da.
Pozdrawiam
ja jestem zwolenników hidów. Skoro można je wyregulowac w np w vetrze żeby nie oślepiały to napewno w alfie też się da.
Pozdrawiam
2000 zł. Na boga ja tyle nie zarabiam
... jak se zamowie w tym sklepiku - to w razie co moze mnie ktos przenocowac? Obawiam sie, ze zona moze nie zrozumiec....
ale przeciez to tak samo nielegalne jak hid. :mrgreen: :roll: co nie?! heh,chyba jednak nie jestes konsekwentny.pozdroNapisał marcins737
![]()
No ja jestem użytkownikiem nieoślepiających HIDów już od ponad roku. To moje drugie auto na takim zestawie. W Cougarze był ten problem, że w ogóle nie występował nigdy z fabrycznymi ksenonami więc i reflektorów do niego nie było. W 166 byłem zdecydowany na kupno oryginalnych reflektorów ksenonowych i to mimo ceny około 1800 zł. Tylko, że osoby radzące tutaj tego typu przeróbkę zapominają o jednym. Takie założone reflektory mogę nie mieć wtedy ŻADNEJ regulacji (poza tą pod maską) !!! Przynajmniej w 166 tak jest i na razie jest to problem nie do obejścia, tak przynajmniej wynika z różnych forów, które przeglądałem. Więc się pytam, co w wypadku kiedy tył będzie załadowany ? Super oryginalne ksenonowe reflektory w oczy innych bo z kabiny nie da sie ich opuścić ? Zanim się coś komuś poradzi, proszę o trochę dokładniejsze zgłębienie problemu bo inaczej można komuś oddać niedźwiedzią przysługę takimi radami.
P.S. Ci którzy nigdy nie widzieli jak zbudowany jest reflektor soczewkowy radzę kiedyś rozebrać takie ustrojstwo. Ja widziałem i konstrukcyjnie jest to tak zrobione, że nawet gdybym sobie tam wsadził palnik o sile 10 000 lumenów to i tak w oczy świecić nie będę. No, ale skąd ktoś kto się opiera tylko na "fachowych" artykułach z Interii ma wiedzieć np. co to jest przesłona i do czego służy w reflektorze soczewkowym.
Jednej sprawy nie neguję - jest to faktycznie nielegalne (tak jak kiedyś trzecie światło stop, czy ciągle tępione przyciemniane szyby przednie-boczne)
W 100% zgadzam się z przedmówcą.
Miałem kiedyś soczewkę w rękach, gdy przerabiałem ją na ksenon w 146.
Co do fachowości w tym temacie interia.pl też się zgadzam, ale o tym wspomniałem powyżej.
Czy przypadkiem w 156 GTA były montowane reflektory ksenonowe, aczkolwiek bez soczewek?
Pytam, bo w specyfikacji tego samochodu pisze, że GTA w ksenony wyposażona jest standardowo i każdy z nas widział, że taki reflektor ma soczewkę. Jednak na okładce IlQuadrifoglio widnieje zdjęcie 156 GTA, lecz ma reflektory bez soczewki... aczkolwiek ze spryskiwaczami. Takich zdjęć znalazłem kilka właśnie w tym magazynie.
Stąd rodzi się pytanie, bowiem ten reflektor wyglądał identycznie jak s każdej innej 156 nie wyposażonej w ksenon, nawet nie miał czarnego wnętrza...
tu musze się zgodzić. Ja sam bede probował dzisiaj ustalić w profejnolanym punkcie który montuje ksenony co i jak tam z nimi jest i za ile.
Pozdrawiam
Stary, jak masz problem z wyborem ksenonów to wejdz na www.well-done.pl. Tam są gotowe zestawy, proste w instalacji, a co najważniejsze nie powodują żadnych zakłóceń! nie mrugają tylko świecą jak należy! A cena bardzo przystępna. W razie problemu z wyborem modelu tel. jest podany na stronce, tam Ci wszystko wyjaśnią, a w razie czego podpowiedzą! Kumpel mówił, że do końca roku montaż mają gratis, ale to trzeba sie dowiedzieć u źródła...
Pozdrawiam
Mikser