Moze byś się pochwalił efektem, pokazał jakies fotki. Ciekaw jestem jak to wyglada w tym aucie.
Moze byś się pochwalił efektem, pokazał jakies fotki. Ciekaw jestem jak to wyglada w tym aucie.
Hmmm.. wygląda nie gorzej jak z tradycyjnymi żarówkami :-) nie ma jakichś szokujacych zmian typu niebieskie postojówki czy diody w spryskiwaczach :p
Moge powiedzieć że u mnie sprawdziły się żarówki LED, gdzie diody sa nie tylko skierowane "do przodu", ale też na boki. W wersji "do przodu" sa problemy, gdyż tracimy sporą część tradycyjnej wiązki z odbłyśnika i kiepsko widac np. różnice pomiędzy pozycjami i stop z tyłu (5W/21W w żarówce). Dlatego zdecydowanie polecam żarówki LED z wiązkami skierowanymi nie tylko do przodu, ale też na boki.
Były: AR 164 2.0V6 TB 1995, AR 164 Q4 1994...... jest BMW E38
a może zaadoptować przekażnik uniwersalny do czegoś takiego, albo wrzucić drugi, przed tym , żeby tego odciążyć i dać led? moge zapytać nzajomych elektroników jak to zrobili w kumpla 164....
ProMoto-Expert Sklep z częściami do aut 502709007 zapraszam
http://www.forum.alfaholicy.org/pozo...naukowego.html
Sprzedam AR 33, 1.7 92 MKIII kontakt priv
No i zrobione.... może nie do końca tak jak chciałem ale jst lepiej.
1. Ta folia/naklejka to paskudne cośprzyklić to jest dużą sztuką, ławto regauje z różnymi klejami "szybkoschnącymi" wiec trzeba uważać. Ja zastosowałem elastyczny klej do butów (transparent) i jest OK.
2. Nie odklejałem całości, gdyż przy odrywaniu jest ryzyko że farba poodłazi :/ skleiłem wiec tylko ten kawałek co odlazł przy podważaniu.
3. Pomalować się tego markerem dobrze nie da :/ U mnie skończyło się na starannym wycięciu trójkącika (symbol jasność podświetlenia deski) z taśmy malarskiej, przyklejeniu i delikatnym pryśnięciu lewej strony tego plastiku czarnym sprayem matowym szybkochnącym (reszta zabepieczona taśmą malarską). Niestety, wielkość literek TEST jest tak mała, że zabezpieczenie tego przed farbą jest impossibleCzyli u mnie napis niestety zniknął :/ Ale reszta wyszła bardzo ładnie co widać na fotce.
Oto panel przed malowaniem:
i po malowaniu (TEST zniknął niestety, ale reszta jest OK):
![]()
Ostatnio edytowane przez Yacek ; 18-07-2010 o 15:34
Były: AR 164 2.0V6 TB 1995, AR 164 Q4 1994...... jest BMW E38
po co patent
na szrotach i na części jest dużo 164 .......10 zł i jest jak nówka
1. 164 TS biała ..była .2. 164 TS LPG zielona ..była.. 3. 164 TS niebieska ..jest ale na części,, 4. 164 TS czarna *była .5 164 2.0 V6 TURBO lpg bordo JEST
hmm, też nigdzie trafić nie mogłem. W Siedlcach jest ludź co się w częsciach używanych do Alf specjalizuje ale nawet on wymiękł. Nie wiem gdzie tych 164 jest dużo na ćzęsciach, ale lubelskie i okolice mojego rodzinnego miasta tj. Białej Podlaskiej odpadają. 164 na części kompletny brak. Choć fakt faktem pod moją robotą czasem jest jedna 164 taka sama jak moja i czasem pojawia się sreberko na blachach WR. Ale nie będę ich rozkrecał![]()
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C12891993 gość ma 9 alf jest w czym wybierać