Możliwe, że tak było, ale nie jestem w stanie tego stwierdzić. To jest zwykła wersja bez katalizatora z polskiego salonu więc możliwe jest także, że poprostu nigdy anteny nie było.
Możliwe, że tak było, ale nie jestem w stanie tego stwierdzić. To jest zwykła wersja bez katalizatora z polskiego salonu więc możliwe jest także, że poprostu nigdy anteny nie było.
wiesz co luknij na daty... Tam bedzie przy znaczku AR cyferka.
Jest rzad kropeczek i cyferka. Jest to ostatnia cyfra z roku produkcji.
Zwykle sa wszystkie takie same (czasami sie 1 szyba rozni - powiedzmy autko jest np ze stycznia a szyba z grudnia jedna). Ewentualnie jesli nei jest to oryginalna szyba to nie bedzie znaczka AR.
Ale niewazne bo odbiegamy od tematu.
Sprobuj sie dokladnie przyjzec tej tylnej szybie. Tam na slupku (prawym - czyli od strony pasazera) beda dwa male przetloczenia przy krawedzi tylnej szyby.
1 - przetloczenie na zlaczke do podgrzewania szyby
2 - przetloczenie na zlaczke od anteny
jesli nie to faktycznie nie masz anteny w szybie![]()
wszystkie 164 wychodziły z anteną, jedne miały w szybie tylnej, inne na środku dachu, inne na lewym błotniku stałą lub wysuwaną. może twoja miała w szybie ale ktoś ją wymienił na oryginalną ale z alfy która miała w błotniku lub na dachu. zobacz ewentualnie dokąd ci sięgnie ten przewód i taką antenę zamów.
Alfa 164 3.0 94r - była
Alfa 164 3.0 96r - była
Alfa 166 3.0 00r - jest
Jest znaczek Alfa Romeo i jakieś oznaczenia ale żadnych kropek tam nie widzę. Wytłumacz mi jak mają wyglądać te przetłoczenia. U mnie raczej nie ma żadnych przetłoczeń ale jest jedno zamierzone wybulenie ale nie wzdłuż słupka i nie wygląda jakby tamtędy szły jakieś kable.
Oczywiście musiałem zarobić kablePostanowiłem podzielić się wrażeniami i opisać co nieco kolory. Może komuś w przyszłości to pomoże. Do sprawy podszedłem profesjonalnie i kupiłem wtyki iso oddzielne dla głośników i zasilania (stwierdziłem, że będzie mniej gimnastyki i faktycznie gdybym kupił wtyk zespolony musiałbym się więcej namęczyć z kablami). Kabelki zlutowałem i zaizolowałem. Teraz kolorki
ZASILANIE
Czarny - masa (-)
Czerwony - stałe, permanentne (podtrzymanie) 12V (+)
Różowy z czarnym paskiem - zasilanie po włączeniu stacyjki 12V (+)
Biały - podświetlenie, 12V (+) po włączeniu świateł
Żółty z czerwonym paskiem - możliwe, że to sterowanie anteną wysuwaną (nie należy podłączać go do zasilania radia)
GŁOŚNIKI
Ciemno-Zielony - lewy przód (LF) (+)
Ciemno-Zielony z czarnym paskiem - lewy przód (LF) (-)
Szary - prawy przód (RF) (+)
Szary z czarnym paskiem - prawy przód (RF) (-)
Niestety reszta przewodów głośnikowych urywa się na wtyku gdzieś pod konsolą środkową. Tyle ode mnie. Mam nadzieję, że komuś to pomoże i że się nie pomyliłem![]()