jak w 156 dostać się to immo widze go poprzez blachy taka niebieska puszka ale nigdzie nie ma do niego dojścia.
jak w 156 dostać się to immo widze go poprzez blachy taka niebieska puszka ale nigdzie nie ma do niego dojścia.
dwie opcje albo pada Ci immo i będzie trzeba go usunąć koszt około 500zł albo wymień antenkę od immo a jak to nie pomoże to zostanie Ci usunięcie immo całkiem
Zapewne masz kartę kodową i instrukcje auta. Spróbuj za pomocą kodu uruchomić samochód w trybie awaryjnym ( opis w instrukcji). Jak się uda uruchomić to kombinuj dalej przy IMMO ( przedmuchanie antenki , styki itp).Jeśli zniknie CODE a marchewka zostanie i nie uruchomisz samochodu to szukaj przyczyny gdzie indziej. Zazwyczaj moze to być głupi przekaźnik. Immo potrafi pokazywać sie w dziwnych momentach i nie zawsze jest przyczyną, często jest wtórna rzeczą. W AR 146 miałem tak że przez pompę paliwową a dokładnie - przez złe podłączone kable do przekaźnika (da się jeśli samemu przerabia się wiązkę elektryczną), zapaliła mi się marchewka a oprócz niej ALFA CODE. parę ładnych godzin spędziłem zanim wpadłem na to ze CODE to wtórna rzecz. W AR 166 miałem podobna sytuacje - zapaliła sie w pewnym momencie marchewka i ALFA CODE - tym razem okazało się że jeden z przekaźników (chyba komp albo sterownik wtrysku) się zaciął. Zamontowany był w podszybiu wilgoci nabrał i podmarzł).
witam, wtrącę się do rozmowy, dosłownie dwie godziny temu miałem to sam (i mam) z tym, że jeżdźę alfą 146 1.6boxer. Jeszcze wczoraj paliłą mi ok ale dzisiaj wsiadłem i już nie mogłem jej uruchomić. Pali się tylko kontrolka code i to dziwne przy przekręceniu kluczyja nie zapala się marchewa wtrysku...czy ktoś może jakoś w tej mojej wrednej 146 pomóc??Nie mam pojęcia co mam zrobić a karty kodowej nie posiadam...
Witam,
Gdzie dokładnie znajduje sie ta puszka od immo w 166, antenka i to co mam przeczyścic bo od wczoraj tez mam problem. Alfa Code sie swieci, kilka razy pokrece i zgasnie.
FES pokazuje błąd kluczyka (U... coś tam i każe zwrócić uwagę na kluczyk lub antenę od immo).
Ponizej zdjęcie jakiegoś immo ze 166. Może ktos wskazać jakie połaczenia mam posprawdzać / wyczyścić? Stacyjkę też rozbierać? Dzięki
w 156 musisz odkręcić osłonę nad nogami kierowcy i wsadzić rękę do góry mam ją znajdziesz
Ja mam inne pytanie - jak pozbyć się immobilizera? 11 letniej Alfy raczej nikt nie ukradnie a co jakiś czas muszę walczyć z tą kontrolką. Póki co zawsze w końcu zapaliła, ale tylko czekać na lawetę.
166 2.4 JTD '00 - była
164 2.0 V6 TB '91 - była
156 1.9 JTDm '04 - już nie
156 1.8 TS '00 - juz nie ma
164 2.0 V6 TB '93 - jest
Spider 2.0 TS '01 - w dobrych rękach
MIlano Verde 3.0 '87 - Ha!
Do tego Golf 7, 2xRenault 16, Pontiac Executive, Fiat 127 Sport, 2xMaserati Biturbo, 2xGeo Storm, Mini Classic 35, Datsun Violet, Fiat 124 Spider...
Podbiję. Długo był spokój a dziś znów musiałem machać kolumną, żeby odpalić. Pewnie przeczyszczenie wtyczki pod kierownicą pomoże, ale tez pewnie tylko na jakiś czas. Nie chcę tego super zabezpieczenia. Da się to wywalić jakoś?
A ja dzis u siebie zagladalem do bezpieczników i widze ze pod kierownicą wisi jakas biala nie podłączona kostka. Podpiąłem ją do tej czarnej puszki z zielona naklejką i patrze co sie mi poprawia tutaj po przekreceniu kluczyka zapalilo sie CODE.( wczesniej nie zapalalo sie) Odpalilem auto i CODE nie gasnie. Troche sie wystraszylem i spowrotem odpiąłem tą bialą kostke zeby odpalało bez zadnych napisów CODE
![]()