Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 42

Temat: Przyszłość ALFY ROMEO

Emenems
    Gość

Domyślnie

Porsche, wybitnie sportowa marka, ma swojego SUV-a. Co do mnie to jestem jak najbardziej ZA Juniorem i SUVikiem. Wielkie limo to nie dla Alfy, Alfa nie jest ceniona za wielkie limuzyny, do tego ma przyklejona metkę aut zawodnych i o niskiej jakości montażu. Zerknijcie tylko na Lancie Thesis, po 4-latach auto traci ponad 70% wartości. Z Alfą by było podobnie.

Colin
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Emenems
    o niskiej jakości montażu
    wsiądź do zadbanej, w miarę nowej 166, to zmienisz zdanie DD

co prawda nie jest tak jak w najdroższym mercedesie, ale też nie ma na co narzekać

ViP Alfa i Omega Avatar Lopezius
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    156 SW 1,9 JTD

Domyślnie

Cytat Napisał Grzegorz83
    F1? Raczej nie zdecyduje się na to FIAT, choć jak wyjdzie na prostą, to dalczego nie?
    Obawiam się że to jest właśnie największy problem Alfa Romeo, że FIAT trzyma na niej swoją łapę. Patrzą tylko jak najszybciej się kasy dorobić, ale nie kumają że to dopiero prestiż daje naprawdę duże pieniądze. Kolesia który zarządza tą firmą powinni na zbity pysk wywalić bo nie kuma zbytnio jak się robi dużą kasę.
    A mogło być tak pięknie, gdyby tylko odpowiedni człowiek pokierował przyszłością Alfa Romeo (choć pewnie teraz nie było by nas stać na te samochody) (( (( ((
    Była: 145 - 1,3 Boxer
    Jest: 156 - 1,9 JTD SW

Grzegorz83
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Lopezius
    Cytat Napisał Grzegorz83
    F1? Raczej nie zdecyduje się na to FIAT, choć jak wyjdzie na prostą, to dalczego nie?
    Obawiam się że to jest właśnie największy problem Alfa Romeo, że FIAT trzyma na niej swoją łapę. Patrzą tylko jak najszybciej się kasy dorobić, ale nie kumają że to dopiero prestiż daje naprawdę duże pieniądze. Kolesia który zarządza tą firmą powinni na zbity pysk wywalić bo nie kuma zbytnio jak się robi dużą kasę.
    A mogło być tak pięknie, gdyby tylko odpowiedni człowiek pokierował przyszłością Alfa Romeo (choć pewnie teraz nie było by nas stać na te samochody) (( (( ((
    Nie szafujmy słowmi o "trzymaniu łapy" i "dorabianiu się kasy". Gdyby nie FIAT, Alfa istniałaby dziś jako mała manufaktura robiąca 500 samochodów na rok w niebotycznych cenach, a my siedzielibyśmy na forum Renault..

Trzebaby zerknąć w bilans, ale podejrzewam, że w ciągu ostatnich 15 lat (pod FIATem) Alfa Romeo była rentowna może 5-6 razy (po wejściu 156).

FIAT sponsoruje już team Ferrari. Jeżeli zwiększą ilość modeli Alfy z 6 do 10 i będą to naprawdę dobre modele, to można myśleć o powrocie do F1. Zostaje tylko pytanie - kto będzie współsponsorował? Team Alfa-GM?

Koniecznością jest budowa auta na WTCC!

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

Cytat Napisał Grzegorz83
    Nie szafujmy słowmi o "trzymaniu łapy" i "dorabianiu się kasy". Gdyby nie FIAT, Alfa istniałaby dziś jako mała manufaktura robiąca 500 samochodów na rok w niebotycznych cenach, a my siedzielibyśmy na forum Renault..
    Ja bym siedział na forum Lancii.

Moim zdaniem reaktywowana powinna być Autodelta- ale ta we Włoszech, a nie brytyjska. Może kiedyś to nastąpi, jak sam FIAT wrócił do Abartha. Poczekajmy, aż FIAT stanie na nogi po modelach Linea, Bravo, Punto- pewnie potem zajmie się Lancią- bo ta dawno nie wypuściła nic nowego z wyjątkiem Musy- a potem jakieś konkrety będą płynąć z Milanu.
    http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
    2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
    2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
    2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
    2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
    2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi

Grzegorz83
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał fiergloo
    Ja bym siedział na forum Lancii.
    O ile takie by istniało. Lancia bez FIATa też podejrzewam, byłaby tylko wspomnieniem.

wera
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Grzegorz83
    O ile takie by istniało.
    http://lanciapolska.org/modules.php?name=Top

(całkiem fajne logo mają )

mick
    Gość

Domyślnie

a ja ciągle czekam na przyzwoitą dwulitrówke w niezbyt ciężkim nadwoziu. :|
    z elektrycznych bajerów wystarczą mi światła i wycieraczki w opcji. :mrgreen:

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

Cytat Napisał wera
    http://lanciapolska.org/modules.php?name=Top
    Też jestem na tym forum

Cytat Napisał mick
    a ja ciągle czekam na przyzwoitą dwulitrówke w niezbyt ciężkim nadwoziu. :|
    z elektrycznych bajerów wystarczą mi światła i wycieraczki w opcji. :mrgreen:
    Własnie może być źle z takimi samochodami. Czytałem wczoraj o ekologii i rzecz jasna przepisy komisji europejskiej zabiją mocne silniki. Tak więc taka 169 z dużym silnikiem może być mitem. Auta będą robione z papieru bądź bibułki a duża limuzyna będzie miała silnik 1.1 z Fiata Uno. Co do elektryki- jest sporo ludzi którzy nie potrafią sobie wyobrazić auta bez elektrycznych szyb- więc prawdziwe rasowe sportówki ze spartańskim wykończeniem odeszły niestety do lamusa.
    http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
    2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
    2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
    2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
    2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
    2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi

Grzegorz83
    Gość

Domyślnie

Gdyby Lancii nie było już, to forum tej zacnej marki też by nie było.

Cytat Napisał fiergloo
    prawdziwe rasowe sportówki ze spartańskim wykończeniem odeszły niestety do lamusa.
    Nie odeszły do lamusa. Powstają w rękach hobbystów w śladowych ilościach.

W sumie jak chcesz, to zawsze możesz kupić jakąś Alfę 2.0 i spróbować maksymalnie odchudzić. I będziesz miał:
    Cytat Napisał mick
    przyzwoitą dwulitrówke w niezbyt ciężkim nadwoziu.