Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Temat: skrzynia basowa pod wzmaka

Użytkownik Fachowiec Avatar slavol
    Mieszka w
    Chodzież
    Auto
    Ford

Domyślnie

Wyjątkowo to i ja się odezwę. Bo ktoś tu reklamuje niezły marketingowy bełkot. Np. czy głośnik dwucewkowy jest wyznacznikiem jakości? A ten marmur to po co? na pomnik? Wytłumiona marmurem a połowa powierzchni skrzyni z pleksy, nie ma co , audiofilski materiał.
    Ta skrzynia ma grać czy wyglądać (pod remizą) kręcą kogoś magnesy na wierzchu? No i hit na koniec - jbl 2x75w (na papierku) tyle to się nadaje do porządnego zasilenia przodu na 16-tkach, a nie 30cm suba. Żeby nie było, ona może zagrać, ale "zjada na śniadanie", "niemiecka produkcja", "5 na całą Polskę" to "lekkie" przegięcie.
    A na alegro to ja widzę kilka przyzwoitych skrzyń i ze 2 "hi endy" reszta to marketówki. Porządne skrzynki się robi samemu albo zleca, bo mało który producent z wysokiej półki sprzedaje gotowe skrzynie, raczej same przetworniki.
    Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...

4onepostonly
    Gość

Domyślnie

"sub jest dwucewkowy" - widzisz tu jakieś nawiązanie do jakości ?? bo ja nie bardzo... jak ktoś napisze że wzmacniacz ma 2 kanały to też napiszesz co o tym myślisz ? dwucewkowy - to informacja o typie głośnika...

po co marmur - a to już spytaj konstruktorów dawnego MB Quart...

...i jeszcze jedno - sam używam małej 25cm skrzyni tej firmy - takie JBL owszem - zjada na sniadanie sam niestety kiedyś byłem młody i głupi i woziłem bas tej firmy

połowa z plexi - masz ciekawe teorie na temat połowy

"wyglądać pod remizą" - obawiam się że pod remizą to ta firma nie jest znana...

trzy pytania :

1 uważasz że taki JBL za 799 zł zagra lepiej ??
    2 ile skrzyń MB Quart w życiu słyszałeś ??
    3 co polecisz lepszego używanego powiedzmy za 400 zł (bo tyle chce sprzedający za tą skrzynie)

może pokaż linki do tych kilku przyzwoitych skrzyń z allegro i 2 high-endów przy okazji
    - na pewno ucieszy to pytającego i nie tylko

Użytkownik Fachowiec Avatar slavol
    Mieszka w
    Chodzież
    Auto
    Ford

Domyślnie

Piękny "rozbiór" mojej wypowiedzi. Nie będę zaczynał wojenki, bo i po co. Zwracam tylko uwagę na..... niestety bełkot. Jeżeli tak opisuje się przeciętny przetwornik w odpustowej skrzynce przeczącej swoją budową wszelkie sprawdzone kanony, to jakich słów użyć do opisu np. focali, dego, phase, vegi?

pytania:

ad1. Nie wiem, trzeba by aż odsłuchać, a nie polecać w ciemno. W alfie mbquart zje jbl-a, a w maluchu będzie odwrotnie. Wzmacniacz też ma coś do powiedzenia, nieprawdaż?

ad2. Pewnie kilka, nie pamiętam.

ad3. Nic, tak jak nie poleciłbym bym samochodu na podstawie zdjęć.

Linków nie będzie, raz że budżet może być za wysoki (nie zaglądam nikomu do portfela), dwa że osąd subiektywny i nie biorę odpowiedzialności za radę.

Bo samochód kupuje się po oględzinach, a głośniki po odsłuchach (najlepiej w swoim aucie).

Odnosisz się bardzo pewnie do konkurencji, może mając w tym jakiś interes? Może ta skrzynia to też zwykły shit? I co z tego że 400zł mamy ustawić się w kolejce bo coś tam miażdży? Nie tak udziela się rady.

Tyle.
    Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...

4onepostonly
    Gość

Domyślnie

nie moja skrzynka - nie mój interes...

wzmacniacz - akurat często słyszę takie 75.2 i do basu się on nadaje - do niczego innego

skąd założenie że polecam w ciemno ?? sam używam MB Q tyle zę 25 , kilku osobom z tego forum kupowałem sprzęt , ustawiałem procesory... słuchałem także tego MBQ z linku więc wybacz ale nie polecam go w ciemno

rad udzielam tak jak umiem , potrafisz lepiej to udziel - mnie nie ucz jak mam to robić

a budżet to masz okreslony w pierwszym poście

...żebyś się nie zdziwił ile subów np Focal gra gorzej od MBQ - oczywiście zależy co kto lubi - jakby co to ja lubię bas jak w dobrym domowym hifi a nie napieprzanie db

dobra , ja stąd naprawdę definitywnie spadam , w sumie nie ma sensu tu nikomu czegokolwiek doradzać bo zawsze znajdzie się taki jak ty który niczego w temacie nie doradzi ale przynajmniej ma do powedzenia wiele na temat czegoś czego nie słyszał

nara