wstępnie jestem chętny...![]()
wstępnie jestem chętny...![]()
Jesli uda mi sie dostac programator do procesora znajdującego sie w infocentrze to bardzo mozliwe ze jezyk pl nie bedzie problemem. Jak na razie poszukiwania trwają, a informacji na ten temat niewiele.
- a jaki tam siedzi uprocesor.
- chyba nie hc08AS20 ( AS60).
+ e-Niro KIA 64 kWh battery, 200CV, 400 Nm
obdzwonilem kilka firm zajmujacych sie spolszczaniem menu komputerow pokladowych w autach ale do naszej Alfy nie maja programu wlasnie, z niecierpliwoscia czekam na dalsze informacje!!!
HD64F2623 czyli H8S/2623.
Mało jest na jego temat informacji, co ciekawe, procesor najprawdopodobniej programuje się po magistrali, która wyprowadzona jest na zewnątrz infocentera i można ją znaleźć w skrzynce bezpieczników (3-pinowa kostka do której dochodzą 2 przewody). Najprawdopodobniej jest to jakaś wariacja CAN-a choć mogę być w błędzie - nie przestudiowałem jeszcze do końca noty katalogowej z braku czasu. Dla chętnych poniżej nota katalogowa:
http://www.google.pl/url?sa=t&source...oMJOH8Zzfz4a8A
iNTELL trzymam kciuki i czekam na info, jak co nawet na pw pisz!
oczywiscie jak ci sie uda jestem chetny i zaplace!![]()
hej iNTELL czy probowales juz cos dzialac w tej sprawie???
Tak z czystej ciekawości, jak to wygląda i dla satysfakcji, że nowe auta za np 150 tyś tego nie mają jestem skłonny sobie taki "bajer" sprawić o ile koszty będą rozsądne bo ani mi ani mojej żonie ang. czy niem. nie przeszkadza.
Swoją drogą niemieckie menu w AR to mniej więcej, jak żyd w meczecie![]()
Ja mam angielskie. Pomysł jest ciekawy i twórczy. Ale z drugiej strony jest sens tłumaczyć słowa: snow, oil, tires, dealer, service i date??? Przecież to dzieci w podstawówce się uczą takich słówek...
W każdym razie, trzymam kciuki.