dodam iz mechanik z warszawskiego ASO wezmie za wymiane rozrzadu 300zł (robocizne)
jesli potrzeba to pisac na pw
pozdr
łukasz
p.s. ja sam robiłem :-) i działa do dzis.
dodam iz mechanik z warszawskiego ASO wezmie za wymiane rozrzadu 300zł (robocizne)
jesli potrzeba to pisac na pw
pozdr
łukasz
p.s. ja sam robiłem :-) i działa do dzis.
rowniez polecam autosklep24 i zawsze mozna sie do ceny dogadac jak sie cos wiecej zamawia :mrgreen:
Hm... sam się na to nie porwę, nie mam nawet, albo przede wszystkim blokad wałka.Napisał lukasz4d
Natomiast w Krakowie na Saskiej robocizna w nieautoryzowanym serwisie Alfa to kwota 250zł.
Więc taniej niż w Stolicy![]()
Polecam wymienic przy okazji uszczelniacz na wale.Dużo roboty nie ma bo wystarczy kóło pasowe odkręcić, jest to jedna śruba na klucz 19 i go wydłubać. Ja kilka dni temu zrobiłem rozrząd i teraz robie ponownie to samo bo miałem wyciek. Uszczelniacz nowy 16zł a jak Ci pójdzie tak jak mi to żeby go wymienic trzeba rozrzad rozwalać od nowa.
trafna uwaga kolego tomkap lepiej dmuchac na zimne bo koszty znikome.
dodam tylko (o ile dobrze pamietam)ze w 156 1.8 t.s gwint sruby dolnego kólka jest "lewy" i dokrecanie dosc duzym momentem. ( ok 300 Nm)
Prosze o uzupełnienie kolegów z lepsza pamiecia
pozdr
lukasz
Witam
Jestem własnie dwa tygodnie po operacji wymiany rozrządu , koszt we Wrocku z częściami około 2 tyś zł. Z tego że mam 2.0 TS doszedł jeszcze pasek i rolka wałka równoważącego
Wszystkie potzrebne elementy kupiłem na allegro , mechanik powiedział że są to dobre części a zna sie na tym bo robiłem w w serwisie :
Piszę co wymieniałem:
- wariator 355 zł ( pozmianowy ) link do gościa z allegro
http://www.allegro.pl/item257673603_...ny_okazja.html
- paski i rolki ( rolki metalowe nie plastikowe)
http://www.allegro.pl/item259833382_...lfa_romeo.html
- pompa wodna ( warto wymienic , stara moze strzelic po wymianie ) 176zł
- olej i płyn chłodniczy
- uszczelka pokrywy zaworów 119 zł
-uszczelniacze wałków rozrządu 98 zł
- filtr oleju
Co pewnie wiadomo wymieniaj tylko u mechanika który ma blokady ,ale tego pewnie nie musze pisać :mrgreen:
Pozdrawiam![]()
czesci rozrzadu do TSow 16v są tylko dostępne w markowych oryginałach wiec to muszą byc dobre czesci![]()
pozdrawiam
mam pytanie:
dlaczego wszyscy kupujecie częsci do rozrządu na allegro???
Nie ufaci swoim mechanikom czy jest taka różnica w cenie???
Aczkolwiek dziwiłoby mnie gdyby mechanik, nie był w stanie załatwić sobię cżęsci po cenach przynajmniej w takich cenach jak allegro.
Pozdrawiam
Slawko_Wroc,
Rozumiem ze pokrywe zaworow trzeba zdjac z powodu wymiany wariatora ?? Czy konieczna jest rowniez wymiana uszczelki ??
Za uszczelniacze walka chyba strasznie drogo zaplaciles Ktos na forum pisal ze w InterCarsie dal za niego 16 zl /szt
Ja zmieściłem się w 1000zł z rozrządem, ale za kilka dni zdejmowałem pasek od nowa bo nie wymieniłem uszczelniacza na wale, no i wywaliło w nim dziurę świeżo zalanym olejemWariator z allegro był najtańszy resztę kupiłem w zwykłych sklepach taniej.