Ale benzyne próbować wlewać w szczeliny czy ma służyć do przemycia już po odklejeniu?
Bardzo się obawiam o odklejenie lakieru razem z tymi listwami :/
Ale benzyne próbować wlewać w szczeliny czy ma służyć do przemycia już po odklejeniu?
Bardzo się obawiam o odklejenie lakieru razem z tymi listwami :/
Alfa Romeo 155 1.9 TD '94 Verde Mirto - jedna z 15652 egzemplarzy
bez problemu suszarka i się nie bój, grzej na maksa ile się da, powinny po kilku minutach puścić. A klej usuniesz rozpuszczalnikiem. Powodzenia
---------- Post dodany o godzinie 15:44 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 15:42 ----------
Wlewanie nic nie da, ogrzewaj suszarą, benzyną dasz radę oczyścić po odklejeniu
Dzięki za porady![]()
Jakie Wy macie te suszarki??
Po długim staniu na słońcu + nagrzewaniu moją suszarką udało mi się jedną listwę oderwać, ale została taka mniej więcej milimetrowa, w niektórych miejscach grubsza, warstwa gumy z klejem i nie mogę jej usunąć.
Czyżby teraz czas na tar remover, czyli ten środek do usuwania asfaltu i żywicy?
a masz opalarkę? tym na pewno się uda ale uwaga !! z pewnej odległości żebyś nie spalił lakieru.
rozumeim ze nagrzewasz i male fragmenty usuwasz tak?
Nie mam opalarki niestety, a ta moja suszarka najwyraźniej tylko do włosów się nadaje :/
Tak małe fragmenty, po kawałku. Obecnie jednak została warstwa gumy bardzo silnie trzymająca się na kleju lakieru. Nie mogę nagrzać tak by zaczęła odłazić, albo by poddała się perswazji siłowej
Nad tym się zastanawiam:
http://allegro.pl/item1181692196_k2_...ly_zywicy.html
eeee nie? podjedz do mnie masz tel 502 591 492 sprobujemy prestone'a oki? to kt mialo zly wplyw na lakier jak ost widzialem....