Keeperek, a powiedz mi czy u Ciebie ustaje to w jakimś zakresie obrotów ?? U mnie w sumie wystarczy lekko dodać gazu i dźwięk zanika. Grzebie za tym po necie i tak się zastanawiam czy to może być od koła pasowego...
A może przedmuch spalin z kolektora wydechowego?
Hmm dziś po robocie wjadę sobie na kanał i popatrzę czy może to faktycznie nie ta uszczelka. Grzebiąc po necie natknąłem się na taki temat też:
http://www.motonews.pl/forum/?op=fvt...940&c=267&f=18
Widać, że takie cykanie nie jest tylko domeną naszych cudeniek.
Trochę to dziwne, żeby kolektor wydawał takie dźwięki, no ale cóż są na tym świecie rzeczy, o których się filozofom nie śniło![]()
Uszczelka to będzie raczej widać czy jest cała, a co do mojego cykania to jest to troche inaczej, na luzie w miejscu wogóle nie cyka, dlatego podejrzewam że to może być coś z przeniesieniem napędu, czasem cyknie a czasem wydaje mi sie że stuknie. Czyli tak: dodaje mocno gazu , auto przyśpiesza, puszczam gaz robi CYK, dodaje robi CYK. itd.. I to ewidentnie dzieje się gdy jest duży moment, na wyższych biegach to nie występuje.
a moze chodzi wam o chrakterystyczny odglos pracy zaworu egr? czy tez jego elektromagnesu? mi wlasnie takie cykanie dochodzi z jego miejsca.