Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 39

Temat: Sportwagon - wyczuwam drgania przy powolnym przyśpieszaniu przy prędkości 20-30 km/h

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    XJ

Domyślnie

no to ładny kibelek wydałeś kasę na graty moze gościu zwróci kase.
    u mnie niespodzianka maszeta z lewej strony wewnętrzna tak jak u ciebie luzny cybant wiec nie rozpinając dodałem smaru w kielich na krzyżak załozyłem manszete która jest wręcz idealna i nowy cybancik i co? i jakby objaw znikł ale do tego mała niespodzianaka pojechałem na wulkanizację i niestety lewe koło do dupy tzn od wewnetrznej strony tzn od srodka (widoczne po zdjęciu opony z felgi) nowa opana która jest na gwarancji (mam je trzy tygodnie) 235/45/18 dała ciała rozsypała się i niestety moja bella stoi na warsztacie a oponka się reklamuje ma to potrwać około tygodnia. Szlak człowieka trafia ale dobrze że mi nie padła w zeszłym tygodniu na A2 przy 140km/h bo by było gorzej bo raczej bym tu dzis nie pisał. Mam nadzieje że moja cierpliwość będzie wynagrodzona i jak nowa guma przyjedzie to bujania/bicia nie będzie czuć.

ViP Maniak resoraków Avatar Mariusz AutoDS
    Mieszka w
    Mińsk Maz.
    Auto
    147 1.9 , 159 SW 2.4, Fiat x1/9

Domyślnie

Cytat Napisał axel40 Zobacz post
    no to ładny kibelek wydałeś kasę na graty moze gościu zwróci kase.
    Pierwszy już mi zwrócił kasę łącznie z kosztami wysyłki nawet, drugi także dał mi gwarancję możliwości zwrotu.. jutro mu odeślę półośkę.. choć jak ktoś do 2,4 w automacie bedzie potrzebował to krzyczcie, dam namiar..
    pozdrawiam, Mariusz / AutoDS Team Poland / Alfa 147 1,9 JTD GTA-look, Alfa 159 SW 2,4 JTDm, Fiat X1/9

Użytkownik Rowerzysta Avatar Ducrider
    Mieszka w
    Brema
    Auto
    159 1.9 16V ;156 2.4 20V sold,159 Tbi,GT QV 170 HP

Domyślnie

Cytat Napisał Mariusz AutoDS Zobacz post
    Tak swoją drogą kompletnie nie mam pomysłu jak tam wymienić nawet samą manszetę na przegubie wewnętrznym.. no ale może mechanicy mają na to swoje sposoby.. bo chyba nie zrobili całej półosi jako jeden element, to byłaby przesada.. pewnie są narzędzia pozwalające wypiąć krzyżak z przegubu..
    cze
    ,wypinasz zawleczkę nr 9,lekkie stukniecie w obejmę krzyżaka i masz go w reku

ta-mara
    Gość

Domyślnie

nie wiedziałam gdzie zadać pytanie odnośnie opon, więc tu się przyczepiam.
    chodzi mi o ciśnienie jakie teraz powinno być w oponach? przód i tył
    a duga sprawa- czy zakładacie zimówki na alu-felgi czy zmianiacie na stalowe zimą?

Użytkownik Pirat drogowy Avatar spike
    Mieszka w
    Gdynia/Fjellsa
    Auto
    159SW 2.0 jtdM

Domyślnie

Mam drugi zestaw alufelg na zimę,tylko mniejsze(17")[COLOR="Silver"]
    Ostatnio edytowane przez spike ; 06-09-2010 o 16:20

ta-mara
    Gość

Domyślnie

dzięki wielkie za szczegółową odpowiedź dotyczącą ciśnienia. a co do zimówek chodziło mi o to czy można zimą jeździć na alu bo mi jeden pan (tata) marudzi ze na zimę powinny byc felgi stalowe

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    XJ

Domyślnie

Cytat Napisał ta-mara Zobacz post
    dzięki wielkie za szczegółową odpowiedź dotyczącą ciśnienia. a co do zimówek chodziło mi o to czy można zimą jeździć na alu bo mi jeden pan (tata) marudzi ze na zimę powinny byc felgi stalowe
    możesz jeździć na alu tylko pamietaj żeby je myć częściej z soli
    ja osobiscie mam dwa komplety tzn 18" - lato i 16" - zima oczywiście oba alu.
    jedyny plus stalowej felgi w zime to taki że przy ewentualnym uszkodzeniu masz wieksze koszta naprawy felgi alu lub zakupu nowej gdzie przy stali jest to oczywiście tańsze.
    sadze ze twoj tata podszedł do tematu od tej strony.
    Ja jesli bym nie kupił AR z dwoma kompletami alu to na pewno na zimę kupił bym stalowe felgi plus do tego oryginalny kołpak
    Ostatnio edytowane przez axel40 ; 06-09-2010 o 19:13

ta-mara
    Gość

Domyślnie

thx
    o to własnie mi chodzilo jak wygląda to od technicznej strony, hmm czyli za stalowymi felgami należy się rozejrzeć

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    XJ

Domyślnie

Cytat Napisał ta-mara Zobacz post
    thx
    o to własnie mi chodzilo jak wygląda to od technicznej strony, hmm czyli za stalowymi felgami należy się rozejrzeć
    uważam że jesli masz taką mozliwość wyboru to oczywiscie tak pamietaj aby twoja felaga stalowa najlepiej 16" 6 1/2J ET 34 o ile szerokość felgi czyli 6 1/2 J moze byc wieksza czyli 7J to pamietaj o wartości ET (offset czyli obsadzenie) to jest ważne głownie od tej wartosci zależy prawidłowa praca twojego zawieszenia i opon jak i ich trwałość i zuzycie
    Moim skromnym zdanie oponki na zime to R16 205/60 ; R16 215/55
    pozdr

ta-mara
    Gość

Domyślnie

oponki mam nowe zimówki dostałam przy zakupie auta ale te parametry felg które podałeś to ciągle dla mnie tajemnica, tzn 16 cali to rozumiem ale dalej te oznaczenia o czym informują?
    p.s. proszę o wybaczenie, moze to banalne dla niektórych pytania, ale ja z racji tego ze jestem kobietą muszę wiedzieć co potrzebuje bo w serwisie czesto myślą ze kobieta na niczym się nie zna i można wszstko jej wcisnąć :/