http://allegro.pl/item269626236_czuj...sa_i_inne.html
myślicie że to zadziała?
bo widziałe inne czujniki np. do 166 i tam cena była koło 150zł :|
http://allegro.pl/item269626236_czuj...sa_i_inne.html
myślicie że to zadziała?
bo widziałe inne czujniki np. do 166 i tam cena była koło 150zł :|
1997 Alfa Romeo 155 2.0 16v
2000 Subaru Forester S-Turbo
2002 Opel Zafira OPC
1999 Volvo V70
Walnięty czujnik,ale nie ciśnienia tylko poziomu oleju.Też to miałem.Napisał bobryt
Aby nie zaczynać nowego tematu dopiszę tu gdyż mam podobny problem. Teraz gdy zrobiło się zimno i śnieżnie (przy plusowych temp. tego nie ma) zaraz po ruszeniu zdarza się, że zaświeci mi się kontrolka od ręcznego. Zwłaszcza przy ruszaniu lub na zakrętach. Kontrolka nie zapala się na stałe ale miga na chwile. Po przejechaniu paru km (i zapewne rozgrzaniu silnika) problem sam znika. Płynu hamulcowego chyba jest tyle co powinno. Hamulec działa tak jak działał ale sprawy nie chcę bagatelizować bo już raz (w innym aucie) pękł mi podczas jazdy przewód hamulcowy i wiem co to znaczy.
Zastanawiam się czy po prostu w płynie hamulcowym nie ma za dużo wody (która przymarza :roll: ), szczerze mówiąc to nie wiem kiedy był zmieniany płyn hamulcowy. Ile płynu "wchodzi" do układu? Czyli ile trzeba kupić do wymiany i jaki najlepiej - DOT-4?
FORZA ITALIA !
u mnie tez przy zapalnaiu swieca sie te kontrolki (od recznego i abs) po dopaleniu gasna wiec wydaje mie sie ze to normalne
W nawiązaniu do mojego posta wyżej, okazało sie ze miałem wyciek płynu przy siłowniku sprzęgła (ten sam układ) dlatego zapalała sie kontrolka ręcznego. Mam to już załatwione i wymieniony płyń na nowy.
FORZA ITALIA !
podepne sie pod temat i napisze przez co nie dzialal mi ABS
Wiec jak kupilem moja alfe caly czas nie dzialal abs, wizyty u diagnosty i nawet w serwisie nic nie pomogly. Wszyscy stwierdzili ze czujniki sa okey i nie wiedza co z tym moze byc.
W piatek oddalem auto do wymiany lozyska (oczywiscie z piasta), po odebraniu auta abs zaczal dzialac. Mozliwe ze wloch wymienil kiedys lozysko dla 145 ale bez abs.