pogonić znaczy ile? Bo jeśli to ma pomóc to w weekend się wybiorę leczniczo do Wrocławia, ale fakt, że aby takie obroty trzymać o 6 trzeba zapomnieć, albo mieć spory budżet mandatowy
Jakiś dodatek do paliwa jak mniemam nic nie da?
pogonić znaczy ile? Bo jeśli to ma pomóc to w weekend się wybiorę leczniczo do Wrocławia, ale fakt, że aby takie obroty trzymać o 6 trzeba zapomnieć, albo mieć spory budżet mandatowy
Jakiś dodatek do paliwa jak mniemam nic nie da?
Ostatnio edytowane przez premek ; 21-09-2010 o 22:09
Dodatek napewno nie zaszkodzi. Ja raz na jakiś czas coś dolewam.
W tym poganianiu nie chodzi o prędkość ale o ilość obr. Na 4 wciśnij gaz i trzymaj do 4tyś, potem na 5 to samo. Ma być ostro ale bez przegięcia. Pod czerwone pole. Od czasu do czasu jest to wskazane żeby rozruszać turbo.
Oczywiście nie biorę odpowiedzialności![]()
Ostatnio edytowane przez redek83 ; 22-09-2010 o 15:26
STOP CIOTOM DROGOWYM
Było>> 166 2.4 JTD '99 >> GT 1.9 JTD '05 >> Jaguar X-Type 2.5 '03 >> Laguna 2 FL 1.9 DCI '05>>
Jest>> Passat B6 2.0 TSI 200KM '07 ver. USA
To teraz zapominam o 5 i 6, bo szybciej niż 140 nie da rady jeździć na trasie do i z pracy
Co do dodatku - wiem że nie zaszkodzi, ale się zastanawiałem, czy siakiś konkretnie ma sens![]()
Tego to już Ci najstarsi górale nie powiedzą a jak będziesz pytał skończy się kłótnią. Jedni leją inni nie. Jak kto lubi. Ja leje bo mam taki kaprys. Od czasu do czasu dodatek do czyszczenia wtryskiwaczy diesel.
STOP CIOTOM DROGOWYM
Było>> 166 2.4 JTD '99 >> GT 1.9 JTD '05 >> Jaguar X-Type 2.5 '03 >> Laguna 2 FL 1.9 DCI '05>>
Jest>> Passat B6 2.0 TSI 200KM '07 ver. USA