Jeżeli to faktycznie końcowy efekt, to dla mnie to partactwo...Napisał Majkel
Jeżeli to faktycznie końcowy efekt, to dla mnie to partactwo...Napisał Majkel
trochę kiepsko zamocowali listwy - ani to stylu ani profesjonalizmu (wspominam czasy jak zgubiłem sterownik i emulator - wypadły na asfalt). Takie skoki temperatur i drgań silnika też nie są obojętne na cały układ dystrybucji gazu. Jak wiadomo każdy z węży powinien mieć określoną długość i tu jest problem ale te węże na kol. wydechowym bym pociągnął w bardziej bezpiecznym miejscu.
Nie pytam czy były wiercone alfy pokrywy zaworów pod mocowanie rozdzielaczy![]()
Też uważam, że podczas montażu powinny doloty być czymś przesłonięte (nie ma to jak nakrętka wciśnięta w tłok)
Jestem ciekawy jak to faktycznie chodzi (obiektywnie), jako plus bym uznał fakt, że teraz można się pobawić mapami w pamięci sterownika LPG. Programy są łatwo dostępne,lapka na kolana, hamownia na trasie + fantazja i do dzieła![]()
PawełQV
AR 164'91 QV
Całkiem możliwe, że niezbyt rewelacyjnie to wygląda, tzn. moim zdaniem można było upchnąć, to tak, by po otwarciu maski nikt się na pierwszy rzut oka nie zorientował.
Ale czy o to chodzi? Moim zdaniem nie. Bardziej istotna kwestia jak to pracuje.
Miałem kiedyś 146 z instalacją LPG i na prawdę po podniesieniu maski niewiele osób było wstanie się zorientować o co chodzi. Samochód jeździł bardzo poprawnie, chociaż miałem kilka uwag, a była to instalacje sekwencyjna lovato.
Natomiast BRC jest montowane np. w Czakramie, fakt, że czasem nieestetycznie pod maską to wygląda:/ ale Alfa na sequent'cie śmiga jak szalona. To nie jest tylko moje zdanie.
tez slyszalem ze na brc alfy w v6 ladnie smigaja.i fakt instalator nie popisal sie estetyka
Ten gazownik co to robil wspolpracuje z Czakramem...Napisał alces1
Ja slyszaalem jak ona chodzi...ale jak dla mnie wtryskiwacze BRC sa za glosne...
Ja u siebie montuje instalacje SEC...jestem pewien ze bede zadowolony :mrgreen: :mrgreen: