Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Temat: dwumas pytanie

Użytkownik Pasjonat Avatar Pablo.
    Mieszka w
    pablogarage.pl
    Auto
    Kilka włoskich szrotów ;)

Domyślnie

Cytat Napisał odzi Zobacz post
    Pablo: Kolega nie poleca oleju millera .Słuchaj nie wymieniaj sprzegła kup olej od Pabla a wszystkie niedogodnosci ustapia zobaczysz
    http://seekpart24.com/valeo/clutch-kit-828063?c=100051
    w zakładce Matching Cars.
    A jaki to ma związek z tematem.
    Pokazujesz tylko, że nie wiesz o czym piszesz.
    Jedyny miarodajny katalog FIATa to ePer.
    www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie

> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Cytat Napisał Pablo. Zobacz post
    Jedyny miarodajny katalog FIATa to ePer
    a i tu ostatnio mam "gwoździa" bo wskazuje dwa 1.9 w GT ( jeden ten znany 110kW i niby drugi jest 103kW )

ale ogólnie zgadzam się

odzi - możesz jaśniej ?

i wracam do mojego pytania - u mnie twoje numery nie pasują - a też mam alfę 1.9

Napisał odzi
    wszystkie sprzegla do alf jtd 1.9 zostaly zastapione przez produkty o numerze 71793048

link sklepu jakiegoś to coś jak opis z allegro ...
    Ostatnio edytowane przez bocian ; 23-02-2011 o 09:35

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    156 jtd (105)

Domyślnie

eper uwzglednia tylko orginały a zamienniki Kolega pozjadal wszytskie umysly. Nie mowie ze sie na niczym nie zna, ale uwazam ze mysli ze jest masta pasta w kazdej dziedzinie. Powiem koledze ze nie wiedziec czegos to ludzka rzecz. Podobnie sprawa wygladala w innym temacie z olejami, kolega Pablo wie wszystko i najlepiej. Niesty sie myli ....
    Ostatnio edytowane przez odzi ; 23-02-2011 o 09:41

Mieszka w
    pablogarage.pl
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał viruskill Zobacz post
    Witam mam takie pytanie czy koło dwumasowe, sprzęgło jest takie same w 1.9 jtd 105 KM co w bravo 1.9 jtd 105 KM i 1.9 jtd 110, 115 KM Alfa, 1.9 16v 140/150 KM

Jeśli są takie same to proszę o odpowiedz bo mam okazję kupić używany komplet
    http://allegro.pl/kolo-dwumasowe-alf...244393221.html

u mnie już końcówka dwumasa a mam plan za rok kupić nowszą i dlatego nie chcę kupować nowego dwumasa.
    Tak na marginesie to mam takie używane sprzęgło i koło za swojej rozbitej 145. Jest takie samo jak w 156 1.9 105hp. Przejechane około 2000 km, potem kasacja miedzy 2 sosnami/osikami, nie wiem, klient jechał. Gdybyś był zainteresowany to pisz na PW lub na GG.
    Pozdr.

fabick
    Gość

Domyślnie

Ja kupiłem kilka lat temu Bravę z JTD 105, która miała na dzień dobry padnięty dwumas. Znalazłem na alledrogo firmę, która miała w ofercie regenerowane koła. Zabieg kosztował zdaje się jakoś 600zł z tym, że kupiłem od nich koło regenerowane za chyba 800 a 200 odesłali po przesłaniu mojego uszkodzonego koła. Kolejne 3 lata (70000km) bezproblemowo. No ale to jedno doświadczenie, niekoniecznie miarodajne bo pewnie co fachowiec, to inna jakość a ja niestety nie pamiętam nazwy firmy

Mieszka w
    pablogarage.pl
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał odzi Zobacz post
    eper uwzglednia tylko orginały a zamienniki Kolega pozjadal wszytskie umysly. Nie mowie ze sie na niczym nie zna, ale uwazam ze mysli ze jest masta pasta w kazdej dziedzinie. Powiem koledze ze nie wiedziec czegos to ludzka rzecz. Podobnie sprawa wygladala w innym temacie z olejami, kolega Pablo wie wszystko i najlepiej. Niesty sie myli ....

---------- Post added at 09:32 ---------- Previous post was at 09:31 ----------

eper uwzglednia tylko orginały a zamienniki Kolega pozjadal wszytskie umysly. Nie mowie ze sie na niczym nie zna, ale uwaza ze jest masta pasta w kazdej dziedzinie. Powiem koledze ze nie wiedziec czegos to ludzka rzecz. Podobnie sprawa wygladala w innym temacie z olejami, kolega Pablo wie wszystko i najlepiej. Niesty sie myli ....

---------- Post added at 09:32 ---------- Previous post was at 09:32 ----------

eper uwzglednia tylko orginały a zamienniki Kolega pozjadal wszytskie umysly. Nie mowie ze sie na niczym nie zna, ale uwaza ze jest masta pasta w kazdej dziedzinie. Powiem koledze ze nie wiedziec czegos to ludzka rzecz. Podobnie sprawa wygladala w innym temacie z olejami, kolega Pablo wie wszystko i najlepiej. Niesty czasem sie myli ....

---------- Post added at 09:33 ---------- Previous post was at 09:32 ----------

eper uwzglednia tylko orginały a zamienniki Kolega pozjadal wszytskie umysly. Nie mowie ze sie na niczym nie zna, ale uwaza ze jest masta pasta w kazdej dziedzinie. Powiem koledze ze nie wiedziec czegos to ludzka rzecz. Podobnie sprawa wygladala w innym temacie z olejami, kolega Pablo wie wszystko i najlepiej. Niesty czasem sie myli ....
    Pomimo to i tak kolega Pablo wie więcej od Ciebie.
    Poza ePerem ma jeszcze katalog TecDoc, który to crosuje numery ori na numery zamienników. Jest to katalog licencjonowany, który nie pokazuje bzdetów.
    Poza tym kolega Pablo miał/widział/naprawiał więcej samochodów niż Ty, i podpiera się wiedzą praktyczną a nie wyGOOGLowaną.
    Tyle w temacie.
    Pozdr.

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

no dobra - ja odpuszczam - każdy kupi co będzie chciał
    jak ktoś ma ochotę to kupi sprzęgło z 1.6 TS do 1.9 jtd bo gdzieś tam w sieci ktoś tam coś napisał o numerkach części

nie moja sprawa

ja tam mam wg eper

Cytat Napisał Pablo. Zobacz post
    Poza tym kolega Pablo miał/widział/naprawiał więcej samochodów niż Ty, i podpiera się wiedzą praktyczną a nie wyGOOGLowaną. Tyle w temacie.
    Ostatnio edytowane przez bocian ; 23-02-2011 o 09:44

Mieszka w
    pablogarage.pl
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał bocian Zobacz post
    no dobra - ja odpuszczam - każdy kupi co będzie chciał
    jak ktoś ma ochotę to kupi sprzęgło z 1.6 TS do 1.9 jtd bo gdzieś tam w sieci ktoś tam coś napisał o numerkach części

nie moja sprawa

ja tam mam wg eper
    Od CC/SC też można coś dopasować, a i cena będzie lepsza. Numerki też podobne.
    Cześć, idę do pracy.

fabick
    Gość

Domyślnie

Dobrze, że w Żuku nie ma dwumasu bo pewnie też by się znalazł jakiś agregat co by to spasował

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    156 jtd (105)

Domyślnie

Pablo : jestes najlepszy udziel pomocy koledze bo niestety nie jestem miechanikiem, mam tylko mgr. inz(nie z mechaniki). Kolega sam wyciagnie wnioski jak poczyta Cie troche . Przynam zalalem olej millers i spalanie spadlo, samochod chodzi ciszej nie wspomne ze jest bardziej eleastyczny na wyzszych biegach i co mnie zdziwilo dostał 50 kucy.