Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Temat: 1.9JTD tylko w alfach?

tomkap
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał CIAMILL156
    co do stilo to nie jestem przekonany to jednak fiat a nie alfa moj wujek kupil salonowe stilo po 3 latak zaczelo mu sie wszystko sypac tapicerka w srodku trzeszczy wogole porazka w porownaniu do alfy to nie ta klasa i nie ta kasa
    a niech kupuje fiata, chętnie go porównam ze swoja alfą mimo ża jego będzie w dieslu

mrutyś
    Gość

Domyślnie

silnik to nie wszystko w stilo i w Alfie jest niby ten sam ale jeśli chodzi o resztę osprzętu to jest nieco inny

Daniel156SW
    Gość

Domyślnie

Nieco inny? A czym dokładniej sie rożni? Masz na myśli.. nieco lepszy?

mrutyś
    Gość

Domyślnie

właśnie mniej więcej o to a do tego całokształt samochodu Fiat i Alfa. Fiat prawie jak Alfa ale prawie robi różnicę

Paweł156
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał mrutyna
    Fiat prawie jak Alfa ale prawie robi różnicę
    Tak jak VW prawie jak Audi
    Albo Renault jak Nissan :mrgreen:

Daniel156SW
    Gość

Domyślnie

Różnice to głownie widać w założeniach obu marek, ale w jakości niestety różnica nie jest zbyt duża... Mam namyśli nowsze modele fiata i alfy. Np. Nowe bravo wydaje mi sie lepiej wykonane aniżeli 147

tomkap
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Daniel156SW
    Różnice to głownie widać w założeniach obu marek, ale w jakości niestety różnica nie jest zbyt duża... Mam namyśli nowsze modele fiata i alfy. Np. Nowe bravo wydaje mi sie lepiej wykonane aniżeli 147
    Jeśli chodzi o róznice w nowych samochodach to powoli zanikają. Fiat juz nie jest uznawany za najgorszą markę i jego wizerunek poprawia sie z każdym nowym modelem.Starsze modele alfy także były krytykowane za np.niedbałe wykonanie i awaryjność.Dopiero alfa 156 poprawiła wizerunek firmy, potem 147.Widać ze fiat się stara.Tak jak koreańskie samochody powoli doganiają japońskie.Alfy 147 z nowym bravo nie należy porownywać bo alfa jest produkowana od kilkunastu lat.Jeśli wyjdzie 148 to napewno bravo wymięknie

Daniel156SW
    Gość

Domyślnie

Kilkunastu? Od 2000 roku 147, a ja porównuje do wersji po liftingu, a pozatym alfa to marka wyzszej klasy, wiec porównanie dość trafne, jak sądze ...

tomkap
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Daniel156SW
    Kilkunastu? Od 2000 roku 147, a ja porównuje do wersji po liftingu, a pozatym alfa to marka wyzszej klasy, wiec porównanie dość trafne, jak sądze ...
    Przejęzyczenie, niech będzie że kilku, czyli ośmiu lat.Jeśli chodzi zaś o wykonanie wewnątrz to ja nie widzę w swojej żadnych wad w porównaniu do nowych.W stosunku do nowych samochodów to brakuje mi jakiegoś komputera czy nawigacji wbudowanej.Wszystko jest dokładnie spasowane i nic nie skrzypi.

Daniel156SW
    Gość

Domyślnie

Nie zrozum mnie zle, jestem fanem alfy ale nie jestem slepy i musze powiedzieć ze kokpit astry ojca z 93 roku trzeszczy mniej niz mój... moja jest po liftingu..
    Jakośc materiałów niestety jest nijaka..