Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 52

Temat: Coś dla zainteresowanych "anglikami"

Użytkownik Romeo Avatar -BamBosZek-
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    156 3.0 24v

Domyślnie

Cytat Napisał alces1 Zobacz post
    Słyszałem już o tym człowieku. Jeśli ten przepis wejdzie w życie, to ten palant będzie miał niejedno ludzkie istnienie na sumieniu.
    Czy wyobrażacie sobie podróżowanie takim samochodem na co dzień po polskich drogach poza autostradami? (których i tak nie mamy).
    Za każdym razem kiedy z naprzeciwka będzie nadjeżdżać ciężarówka, albo autobus będę się zastanawiał, czy przypadkiem kretyn Grzegorz Dorobek, albo jemu podobny imbecyl pozbawiony zdrowej wyobraźni nie będzie się zabierał za wyprzedzanie swoim vauxhaull'em (czy jak to się tam nazywa).
    Ci pajace z UE, chyba nie wiedzą nawet gdzie Polska leży, nie mówiąc już o zapoznaniu się z jej infrastrukturą. Bo nikt przy zdrowych zmysłach nie zezwoliłby na prawo do rejestracji w naszym kraju pojazdów z kierownicą po prawej stronie...
    Mało jest wypadków na polskich drogach? Nie ma dnia, byśmy nie słyszeli o jakiejś drogowej tragedii.
    Proponuję zrobić zrzutę na przekładkę dla tego pana Grzegorza Dorobka.
    Pozdrawiam.
    - Rafał

troche Cie ponosi mi sie wydaje... skoro w innych krajach UE jest to tolerowane i dopuszczone i nie zwieksza to ryzyka wypadkow dlaczego u nas ma byc inaczej? jesli chce posiadac np. nissana skylinea a przez wlasnie takowe durne przepisy ktorych ty bacznie bronisz nie moge go miec jak mam tego dokonac? autem z kierownica po prawej tak samo sie jezdzi jak autami po lewej , jedynym mankamentem jest wyprzedzanie ktore i tak juz niweluja poprzez dodatkowe "lusterko" przy szybie, tak wiec zanim nazwiesz kogos "palantem, kretynem, imbecylem..." itd zastanow sie nad innymi argumentami
    Genetics makes the champions, want to compare?!

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Wodzisław Śl.
    Auto
    Giulietta Veloce 1.75 TCT

Domyślnie

kierownica i licznik to jedno (bo problem z wyprzedzaniem i przeliczaniem predkosci bedzie mial kierowca) gorzej ze swiatlami takich aut, bo na tym cierpia jadacy z przeciwka

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

no to skoro nasze trzeba u nich przerabiać choćby z powodu światel itp to o to samo bym je...ł u nas

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    Lancer, Giulia quadrifoglio

Domyślnie

Na ilość Polaków mieszkających na wyspach 20% to wcale nie tak dużo. Polacy są inaczej nauczeni jeździć, na zwykłych drogach jak już ktoś wyprzedza to Polak w 90%.
    Ile z tych 20% prowadziło "nasz" samochód, znaleźć nie mogę.
    Rekwirować samochody policja zaczęła gdy podczas kontroli wychodziło że jeździ 2-3 lata bez taxu, ubezpieczenia, motu.

Na światła możesz kupić specjalne nalepki żeby innych nie oślepiać. Polecam

Tyle z mojej strony.

salfist
    Gość

Domyślnie

@DieselJTD
    "...bo problem z wyprzedzaniem i przeliczaniem predkosci bedzie mial kierowca..."

Ecu liczy w km, wskażnik prędkości ma skalę w milach, tylko skalę. Jeszcze zostaje tachometr przejechanych mil - nie pamietam jak z tym jest.

kowal
    Gość

Domyślnie

Ja nie widzę problemu, odpowiedni przepis np światła, zmiana tarczy na km/h i kamerka z noktowizorkiem na lewym (w lewym) lusterku z odpowiednim wyświetlaczem i problemu nie ma. Jak ktoś ma taki kaprys niech jeździ, a kamerka na pewno lepiej się sprawdzi niż kierowca wychylający się .

Użytkownik Znawca Avatar Wujek
    Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 16V TS

Domyślnie

Jazda anglikiem po naszych drogach to tak jak wjechać w drogę jednokierunkową pod prąd.
    Poza tym czuję się dyskryminowany. Skoro angielskie samochody można u nas rejestrować i nawet jeździć nimi po drogach publicznych, to ja domagam się tego, żebym mógł jeździć swoim samochodem po lewej stronie drogi. A czemuż by nie? Dlaczego taki Dorobkiewicz może stwarzać zagrożenie na drodze a ja nie?

Dopuszczeniu anglików do ruchu mówię stanowcze NIE! Dlaczego znowu większość musi ustępować mniejszości? Dlaczego brane są pod uwagę potrzeby dziwaków, których ceną może być zdrowie lub życie normalnych obywateli? Dlaczego naraża się nas na niebezpieczeństwo dla wygody znikomej grupy ludzi? Czy państwo opracowało system rekompensat dla poszkodowanych w wypadkach powodowanych przez kierowców anglików? Czy naprawdę kogoś nie stać na samochód w Polsce, skoro go stać na auto w Anglii? Czy ten Pan walczący o prawo rejestracji tego swojego opelka jest świadom do ilu nieszczęść może się pośrednio przyczynić?
    Dla mnie zasada jest prosta: samochód z kierownicą po lewej stronie do ruchu prawostronnego a z kierownicą po prawej do lewostronnego.

Chyba wystąpię do Unii o to by po drogach publicznych można było poruszać się samolotem. Też jeździ, daleko z niego widać a w razie zauważnia niebezpieczeństwa kolizji czmychnę w górę. Ot, bezpieczny pojazd.
    Alfa Romeo rządzi i wymiata na ulicach świata. Gniecie diesle i auta D.
    Alfa Romeo 155 2.0 16V TS '97 - była
    Alfa Romeo 156 2.0 16V TS '98 - była
    Renault Laguna III 2.0 T '08 - była
    Dodge Caliber 2.0 CVT '07 - był
    Renault Laguna 2.0 dCi '12 - jest
    Lancia Delta 1.4 TB '09 - była
    Alfa Romeo GT 2.0 JTS '04 - jest

Użytkownik Romeo Avatar -BamBosZek-
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    156 3.0 24v

Domyślnie

Cytat Napisał Wujek Zobacz post
    Jazda anglikiem po naszych drogach to tak jak wjechać w drogę jednokierunkową pod prąd.
    Poza tym czuję się dyskryminowany. Skoro angielskie samochody można u nas rejestrować i nawet jeździć nimi po drogach publicznych, to ja domagam się tego, żebym mógł jeździć swoim samochodem po lewej stronie drogi. A czemuż by nie? Dlaczego taki Dorobkiewicz może stwarzać zagrożenie na drodze a ja nie?

Dopuszczeniu anglików do ruchu mówię stanowcze NIE! Dlaczego znowu większość musi ustępować mniejszości? Dlaczego brane są pod uwagę potrzeby dziwaków, których ceną może być zdrowie lub życie normalnych obywateli? Dlaczego naraża się nas na niebezpieczeństwo dla wygody znikomej grupy ludzi? Czy państwo opracowało system rekompensat dla poszkodowanych w wypadkach powodowanych przez kierowców anglików? Czy naprawdę kogoś nie stać na samochód w Polsce, skoro go stać na auto w Anglii? Czy ten Pan walczący o prawo rejestracji tego swojego opelka jest świadom do ilu nieszczęść może się pośrednio przyczynić?
    Dla mnie zasada jest prosta: samochód z kierownicą po lewej stronie do ruchu prawostronnego a z kierownicą po prawej do lewostronnego.

Chyba wystąpię do Unii o to by po drogach publicznych można było poruszać się samolotem. Też jeździ, daleko z niego widać a w razie zauważnia niebezpieczeństwa kolizji czmychnę w górę. Ot, bezpieczny pojazd.

przeczytaj jeszcze raz co napisales i zadaj sobie pytanie czy jest w tym logika bo mi juz rece opadly...
    Genetics makes the champions, want to compare?!

Użytkownik Znawca Avatar Wujek
    Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 16V TS

Domyślnie

To Ty przeczytaj to jeszcze raz, bo skoro nie widzisz jak się prawych obywateli robi w naszym pięknym kraju w konia i wystawia na niepotrzebne niebezpieczeństwo, to mi ręce opadają.
    Alfa Romeo rządzi i wymiata na ulicach świata. Gniecie diesle i auta D.
    Alfa Romeo 155 2.0 16V TS '97 - była
    Alfa Romeo 156 2.0 16V TS '98 - była
    Renault Laguna III 2.0 T '08 - była
    Dodge Caliber 2.0 CVT '07 - był
    Renault Laguna 2.0 dCi '12 - jest
    Lancia Delta 1.4 TB '09 - była
    Alfa Romeo GT 2.0 JTS '04 - jest

Użytkownik Znawca Avatar metan
    Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Ja też myślę że to idiotyczne. Samochód przeciętnego usera musi spełnić mnóstwo wymogów technicznych które mają mniejszy wpływ na bezpieczeństwo. Np ściga sie np takich co sobie przednie boczne szyby przyciemnią(żeby nie było-sam nie praktykuję). Już sama jazda normalnym autem za wysoką ciężarówką która ogranicza widoczność jest mało ciekawa. A dla kilku ludków którzy mają fanaberię jeździć samochodem nie przystosowanym do naszego ruchu ryzykuje się życie innych. Bo to jest fanaberia. Niech sobie rejestruje ale po całkowitym przystosowaniu do naszego ruchu(czyli przekładce). Ludziom się już w głowach pierdoli w dochodzeniu tej swojej równości i wolności i co trochę trafia się jakiś "ambitny" wrzód jak ten koleś. Widać musi odreagować tą swoją emigrację. Mam tylko nadzieję że na czołówkę pójdzie z dużym tirem a nie osobówką wiozącą rodzinę na wakacje. Albo że podliczą mu ubezpieczenie równe wartości tego sztrucla ze względu na zagrożenie jakie potencjalnie by stwarzał. Raz za takim jechałem próbującym wyprzedzić betoniarkę tam gdzie spoko mógł wyprzedzić nawet nie próbował bo g. widział (co oczywiste), a gdy już się wziął to g z tego wyszło i wszyscy za nim musieli ostro hamować w akompaniamencie klaksonu i długich z przeciwka
    Ostatnio edytowane przez metan ; 04-10-2010 o 23:55