Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Temat: Alfa romeo 156 1.9 jtd cos stuka... z prawej strony.

Brodi
    Gość

Domyślnie

Niestety nie znalazłem żadnej fotki w dostatecznie dobrej jakości ale może ta Wam naświetli sprawę:
    http://img12.allegroimg.pl/photos/or.../40/1264894067
    Powiedzcie mi co się znajduje po zewnętrznych stronach obejm ? Pewnie powiecie, że jakieś cienie, natomiast ja wiem co miałem na aucie i bicie piany o wyrobionym stabilizatorze, złych gumach włóżcie sobie między książki.

tomek_murawski
    Gość

Domyślnie

Też mam jtd i miałem ten sam problem... Przegub wewnętrzny.... Więc warto to sprawdzić.

Użytkownik Znawca Avatar sedici
    Mieszka w
    OPL & (ANsbach) DE
    Auto
    Bravo1,6Mj , Astra J

Domyślnie

wyobraź sobie że mam takie same 'ograniczniki przesuwu ' na moim drążku , i nie mają one wpływu na mocowanie gum , więc nie siej zamieszania , bo założyciel wątku i tak musi wymienić te gumy , i kto wie czy to wystarczy
    this is my truth tell me yours
    "Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
    http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard

radek12345
    Gość

Domyślnie objasnienia

panowie to co bym musiał kupić aby naprawić stabilizator kompletnie i mieć go z głowy?

tomek_murawski
    Gość

Domyślnie

Sedici nie sieję żadnego zamieszania, kolega pytał, a ja odpowiedziałem, zresztą nie ja jeden więc może cośw tym jest...

Użytkownik Znawca Avatar sedici
    Mieszka w
    OPL & (ANsbach) DE
    Auto
    Bravo1,6Mj , Astra J

Domyślnie

Cytat Napisał radek12345 Zobacz post
    panowie to co bym musiał kupić aby naprawić stabilizator kompletnie i mieć go z głowy?
    musisz zmierzyć suwmiarką jego średnicę (są stabilizatory o średnicy 21mm i 22mm - to musisz ustalić) i zakupić odpowiednie gumy do stabilizatora (2szt , P i L strona ), i je wymienić , dodatkowo do stabilizatora są przykręcone łączniki stabilizatora (2szt , P i L strona) - możliwe że je też musisz wymienić - mogą mieć już luzy

przypominam stabilizator nie ma prawa się ruszać

---------- Post dodany o godzinie 10:17 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 10:13 ----------

Cytat Napisał tomek_murawski Zobacz post
    Sedici nie sieję żadnego zamieszania, kolega pytał, a ja odpowiedziałem, zresztą nie ja jeden więc może cośw tym jest...
    Tomek , tak się składa że niedawno kolega zakupił alfę z niemcowni , i u niego także wystarczyło wymienić gumy bez żadnej rzeźby , a szczerze powiedziawszy to tylko Ty opisałeś taki problem że po założeniu nowych gum się dalej przesuwał na boki .

BTW zamieszanie się zrobiło bo już kolega nie wie czy ma wymieniać gumy czy nie , a fakt jest taki że MUSI to wymienić (najmniejszy luz na drążku to stuki podczas jazdy po dziurach ) . Więc proszę nie wprowadzać innych w błąd . Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez sedici ; 17-10-2010 o 09:21
    this is my truth tell me yours
    "Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
    http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard

tomek_murawski
    Gość

Domyślnie

Sedici, a swoją drogą jak już mówimy o luzach i stukaniach i takich tam, to jak na złość u mnie też coś się dzieje. Jak gwałtownie wjadę na jakiś dołek albo wyrwę, lub wysepkę to słychać taki dziwny zgrzyt, pisk, jakby blacha tarła o blachę. Słychać z prawej jak i lewej strony, zależy którym kołem załapie dołek, sprawdzałem luzy i wsio jest ok, czy może to być amorek(i)?

radek12345
    Gość

Domyślnie objaśnienie

mam jeszcze jedno pytanko,czy można sprawdzic czy przegub wewnętrzny jest uszkodzony i jakie są tego objawy?A i czy stuki mogą też być spowodowane uszkodzonymi łożyskami w gniezdzie amortyzatora i co wtedy?