Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Temat: Tylna szyba mokra od wewnątrz

Użytkownik Rowerzysta Avatar REIJO-AR166
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    166 3.0 V6 24V - poprzednio była AR 155 2.0 TS 16V

Domyślnie

Ja mam klimę i filtr w pewnym momencie był ważnym elementem- stary i zapchany "tamował" ruch powietrza z nawiewów. Latem czuć było zimne powietrze ale bardzo mało intensywnie a po wymianie filtra....bajka. Mam podejrzenia , że z ciepłym powietrzem (intensywnością nawiwewu)też ma coś wspólnego.

Ferrari-1
    Gość

Domyślnie

Ktoś może wie jak zdjąć plastikowe osłony 5-tych drzwi. Muszę dostać się do konektorów ogrzewania tylnej szyby, a nie chcę zniszczyć tych plastików.

Moderator Fachowiec Avatar Lukasz A.
    Mieszka w
    Koszalin/Szczecin
    Auto
    155 2.5 V6

Domyślnie

To wychodzi z tego ze nie mam tego filtra.Moze to i dobrze.Mniej elementow do psucia sie

ViP Romeo Avatar Lesio
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Subaru Forester XT, Mini Countryman CS

Domyślnie

Cytat Napisał Ferrari-1
    Ktoś może wie jak zdjąć plastikowe osłony 5-tych drzwi. Muszę dostać się do konektorów ogrzewania tylnej szyby, a nie chcę zniszczyć tych plastików.
    Najpierw zacznij od demontazu gornej listwy ze stopem. Odkrec Stop, potem lekko pociagnij ta listwe, tylko nie szarp mocno bo polamiesz zaczepy na niej. Lepiej pociagnac raz i pozadnie. Jakby ci zostaly te biale spinki to je wyciagaj obcegami. Potem boczne listwy trzymaja sie tylko na spinakch. Mozna je wysunac pociagajac do gory, jak nie wyjda to zostaje wyciaganie i tu jest najgorzej bo tu plastiki sa kruche i moga sie ulamac. I teraz masz pelen dostep do szyby.

Ferrari-1
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Lesio
    Cytat Napisał Ferrari-1
    Najpierw zacznij od demontazu gornej listwy ze stopem. Odkrec Stop, potem lekko pociagnij ta listwe, tylko nie szarp mocno bo polamiesz zaczepy na niej. Lepiej pociagnac raz i pozadnie. Jakby ci zostaly te biale spinki to je wyciagaj obcegami. Potem boczne listwy trzymaja sie tylko na spinakch. Mozna je wysunac pociagajac do gory, jak nie wyjda to zostaje wyciaganie i tu jest najgorzej bo tu plastiki sa kruche i moga sie ulamac. I teraz masz pelen dostep do szyby.
    Wielkie dzięki za pomoc i zaoszczędzenie nerwów i kasy.

Ferrari-1
    Gość

Domyślnie

Lesio masz piwko za pomoc.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar frynas
    Mieszka w
    sieradz/międzyrzecz
    Auto
    FIAT CROMA 1.9 16v 150KM

Domyślnie ogrzewanie tylnej szyby

witam co sie tyczy ogrzewania tylnej szyby....tez mam alfe 146 i tez miałem problem z ogrzewaniem tylnej szyby....jak juz zdemontowałem te boczne listwy na klapie 5 drzwi to sprawdziłem czy jest prad w szybie...i nie było tam prądu....a na desce sie normalnie świeciło ze włącza sie ogrzewanie tylnej szyby....musiałem szukac przyczyny....po dłuższej chwili doszedłem do tego że musi byc przyczyna w przekaznikach albo w bezpiecznikach....sprawdzam...bezpieczniki ok...zatem wina musi byc w przekazniku...znajduje ten od tylnej szyby....i widze ze jest zupełnie inny niz powinien byc....wiec przekładam przekaznik od świateł i mam prąd w tylnej szybie...w sklepie ten przekaznik(do tylnej szyby=74zł)a ten od szyby 45zł....a to sa takie same przekazniki....troche za drogo dla mnie...i dostepne tylko na zamówienie...wiec jade do elektryka...elektryk powiedział mi co i jak i kupiłem taki przekaznik w sklepie motoryzacyjnym za 5,5zł...i odziwo działa...mam tylko z tym jeden problem....jak odpalam auto to świeci sie kontrolka od podgrzewania szyby....ale tylko w czasie pracy rozrusznika...pózniej gasnie....szyba elegancko odparowóje....a w komencie wyłączania ogrzewania tylnej szyby zapala sie kontrolka od recznego i od immobilajzera dzieje sie to przez sekunde...ale wkurza...jak wyjme ten przekaznik to nie ma tego problemu ale nie ma tez pradu w tylnej szybie....chyba bede musiał sprawdzic ten przekaznik oryginalny od alfy...a pisze to tak żeby podzielic sie swoimi doświadczeniami związanymi z alfa...zeby nikt kto bedzie miał taki problem nie musiał sie wkurzac....przeciez te alfy sa super....wiec po co sie na nie wkurzac...pozdrawiam
    alfa romeao 146 1,9TD