Nie ma żadnego pomysłu??
Nie ma żadnego pomysłu??
A nie miałeś wsadzonej czasem płytki setup?
Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T
Nie, nie było żadnej płyty w czytniku, dopiero jak się zawiesiła wrzuciłem ori płytę navteqa z nadzieją że coś się ruszy, niestety nic nie pomogło.
Witam, mam problem moja nawigacja połknęła płytę i nie chce jej oddać, cały czas wywala komunikat cd error i można używać tylko radyjka. Chciałem ją wydostać i wysłać na serwis bo na allegro znalazłem kogoś na śląsku kto się tym zajmuje. Ale teraz pojawił się problem bo nie mogę jej wyciągnąć. Byłem już nawet w dwóch miejscach gdzie naprawiają radioodbiorniki i oni też nie mogę sobie z nią poradzić. Są tylko dwa w pusty do chwytaków, nie tak jak w większości że cztery. Czy ona jest gdzieś skręcana pod spodem? Drugie pytanie czy w ogóle jest sens tego naprawy, czy nie lepiej na przykład kupić jakiś nowy sprzęt znalazłem coś takiego na allegro http://allegro.pl/radio-peiying-py-9...042386470.html tylko nie wiem czy będzie pasowało? Czy możecie polecić jakiś sprzęt który na pewno będzie pasował? No, ale oczywiście przedtem trzeba jeszcze oczywiście wyciągnąć fabryczną navi.
miałem podobną sytuację jakiś tydzień temu.. było zimno, wilgotno i coś sfiksowała..
po nagrzaniu auta wszystko wróciło do normy i się nie powtórzyło..
musisz w otwory wkręcić nagwintowany na końcu pręt 4mm .dł ok 10cm, następnie rozebrać radio i wyjąć płytę jak nie masz doświadczenia to z rozebraniem navi daj spokój.przerabiałem ten temat ostatnio.spróbuj wyjąć i włożyć kostkę zasilającą
Przed chwilą Kolega opisał jak wyjąć navi.
Ostatnio edytowane przez Marek156/159sw ; 20-02-2013 o 16:10 Powód: równoległy post
Co prawda już tak próbowałem tylko miałem pręt gwintowany 5 mm i nie chciało nawet drgnąć, kupię pręt 4mm i powiem jak poszło. A co ewentualnie z inną navi gdybym chciał kupić, jak najlepiej to dopasować tak żeby niebyły potrzebne przeróbki i żeby pasowało w otwór?
Miałem podobna przypadłość i kupiłem płyta czyszcząca za 14 zl. Pomogło. Dzisiaj już nie mam takiego problemu.