ja tam wymienaim bez odkręcania tych bezp, przy aku
wykręcam tylko tą rurę od przepływki
a potem jakoś daje rade
Widze ze masz 1.6 to u ciebie troszke inaczej
rurka 1. prowadzi do termostatu
rurka 2. jest od przeplywki, dziwnie jakos wygieta ale to nia leci powietrze. u mnie gora to wszystko idzie
3. to obudowa filtra powietrza.
u ciebie chyba bez zdjecia rurki od przeplywki sie nie obejdzie, ale na pewno trzeba klamre odpiac.
potem rozkrecasz pokrywke wyjmujesz plastikowa rurke ze srodka i filtr, nastepnie wkladasz spowrotem w odwrotnej kolejnosci i skrecasz. Jakbys chcial cala puche wyjac to musisz odkrecic przy bezpiecznikach taka blache ktora trzyma obudowe w pionie
---------- Post dodany o godzinie 22:16 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 22:16 ----------
bezpiecznikow nie zdejmuj, tylko rurke od dolotu
Nie mam 1.9 jtd 105
Jak nawet wypne z zatrzasków te bezpieczniki, to pozostanie metalowa podstawa na ktorej trzymaja sie bezpieczniki. (nieumozliwajaca mi wyciagniecie filtra)
Ostatnio edytowane przez odzi ; 26-10-2010 o 11:22
filtr wymienisz bez problemu wystarczy te przekazniki wypiać z obudowy blaszki co je trzymaja nie musisz odkrecac
udalo sie wrzuce jutro fotki z opisem dla potomnych.
Proste, to to nie jest dla laika, ale upór i determinacja i da się zrobić. Odkręcamy skrzynkę bezpieczników przy aku, rury i inne zbędne akcesoria i mamy dostęp do obudowy od góry, dokładnie nie pamiętam ale chyba 4 śrubki (gwiazdki) trzeba odkręcić i góra schodzi. NAjgorzej jest jak kupisz za wysoki filtr hihi, jest zabawa, ale jeśli pasuje, to złożenie jest jeszcze prostsze niżrozkręcanie.