Jak możecie takie rzeczy oglądać. Podobno TS są ekoligiczne a ich właścicieli nie obchodzi spalanie.
Jak możecie takie rzeczy oglądać. Podobno TS są ekoligiczne a ich właścicieli nie obchodzi spalanie.
Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.
co do tego zestawu
http://allegro.pl/zestaw-pyrolityczn...281848033.html
w tym szaleństwie może być źdżbło prawdy, zauważcie kiedyś jak będzie zachowywać się wasz silnik w trakcie mgły. Nie jest to może jakiś szał ale wyraźnie czuć lepszą dynamikę.
Było Skromne 156 1.8 TS 144 km i mniej skromne 156SW 2,5 V6 i były powody do mruczenia
Jest klekot 159 SW 1.9 JTD i 136 km i nie ma powodów do mruczenia
ALFA-i każdy dzień jest inny
chcesz to se lej na łeb jeszcze nie upadłem
Było Skromne 156 1.8 TS 144 km i mniej skromne 156SW 2,5 V6 i były powody do mruczenia
Jest klekot 159 SW 1.9 JTD i 136 km i nie ma powodów do mruczenia
ALFA-i każdy dzień jest inny
Widzę że era lotów kosmicznych zbliża się do nas wielkimi krokami!!! lotke na klapie mam niczym z wahadłowca, dorobię skrzydła, założę wodór i można śmigać w przestworzach tylko koledzy pomogą załatwić naklejkę "PAJONIER" poprawiającą osiągi i sterowanie.
A tak na poważnie to mogła by być ciekawa opcja z tym wodorem tylko wielkie koncerny naftowe nie chcą iść na dno rynku i nie pozwalają się wybijać takim projektom i może tylko dlatego robia i sprzedaja takie rzeczy ludzie typu " pan Mietek" . Biorąc pod uwagę to jak bardzo wybuchowy jest wodór to obawiałbym się takiej instalacji w aucie zwłaszcza wyprodukowanej w garażu jakiejś złotej rączki.
Tylko, że ta para jest podgrzana, dzięki czemu ma małą gęstość i podgrzewa powietrze, dając efekt dodatkowego EGRu - bo gaz, mając do wyboru zwiększenie ciśnienia albo objętości, mając gdzie ją zwiększyć, zrobi toA my chcemy, żeby powietrze w kolektorze było możliwie zimne i gęste, więc to przeciwieństwo jakiejkolwiek logiki
![]()
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
Wiem, że odkopuję, ale nikt nie napisał jednego...
Jest możliwe spalanie wodoru w silniku spalinowym, ale! Efekty tego nie są zbyt powalające, dużo lepiej rokują ogniwa paliwowe. Lepiej rokują tzn. dają większa wydajność z jednostki wodoru i oczywiście zyski koncernów ze sprzedaży nowej technologii są i będą większe niż dołożenie do auta inst. LPG i nabicie jej wodorem (w dużym uproszczeniu)
Piękna poszła w drzazgi
Zbieram na następną