poki co pogoda cudnaale skusze sie na jakiegos spraya juz wkrotce.
poki co pogoda cudnaale skusze sie na jakiegos spraya juz wkrotce.
Podsumowanie po ostatnich przymrozkach.... Zapuscilem silikonem w sprayu firmy Shell... Niestety efekty marne zeby nie powiedziec zadne.... Ostatnio smialem sie do znajomego ze to samochod tylko na lato...Bo w zimie to sie nie otwiera a jak sie otworzy to podczas jazdy robi za płóg snieżny swym pieknym niskim dziobem![]()
Ja wbrew obawom nie mam problemu z szybami. nawet przy -15 które były przez ostatnie 2 dni. Psikam silikonem w sprayu zawsze po skończonej jeździe i zanim otworze drzwi tez przejeżdżam nim po uszczelce w miejscu, gdzie szybka się chowa i jest ok. normalnie szybka się opuszcza przy otwieraniu drzwi. Więc coś to chyba jednak działa.
145 1,7 16V - była
147 1,9 8V - była
GT 1,9 16V - była
156 SW FL 1,9 8V - była
164 3.0 V6 super - była
90 2.5 V6 quadrifoglio oro - jest
159 1,9 16V- jest
ja też nie mam z tym problemu. sylikon w sprayu i jest git. jedyny problem to przymarzająca szyba do uszczelki z której się ona wysuwa- uszczelki drzwi. ale nie ma tragedii. jak możecie przesmarujcie zawias klapki wlewu paliwau mnie sie dostało śniegu i przymarzło.
BEZ SERCA, BYLI BYŚMY JEDYNIE MASZYNAMI..................
Moze rzeczywiscie podszedlem zbyt pobieżnie do tematu... traktujac ze raz wystarczyhehe. Ponawiam wiec próby.
wracając do tematu, czym smarujecie panowie szybę w miejscu uszczelki drzwi???? dzisiaj moja alfa musiała stać na dworzu i troszke ja zmroziło -22stopnie. szyba miała mały problem z opuszczeniem się przy otwieraniu ponieważ przymarzła własnie w miejscu uszczelki drzwi. ogarnąłem to K2 ALASKĄ ale chciałbym sie zabezpieczyć na przyszłość. przypomnę, że uszczelki przy wnęce drzwi smaruje silikonem w sprayu i się sprawdza. szczerze mówiąc wcześniej nie stosowałem ani alaski ani sylikonu własnie w tym miejscu.
Ostatnio edytowane przez 100P ; 22-02-2011 o 10:36
Ja używam odmrażacza do szyb. Psikam codziennie po zakończeniu jazdy żeby nie przymarzły w miejscu, w którym szyba chowa się w drzwiach i jest ok. Stawiam auto pod chmurką i mimo to po takim zabiegu nie ma problemu z szybami. Oczywiście uszczelkę drzwi, jak mówisz, również silikonem traktuję
145 1,7 16V - była
147 1,9 8V - była
GT 1,9 16V - była
156 SW FL 1,9 8V - była
164 3.0 V6 super - była
159 1,9 16V- jest
uszczeleczki psikam silikonem w sprayu i jest git ale jak do tąd nie smarowałem połaczenia szyby z dzwiami tj uszczelnienia drzwi z szybą.
ja to miejsce właśnie traktuję odmrażaczem do szyb i to działa
145 1,7 16V - była
147 1,9 8V - była
GT 1,9 16V - była
156 SW FL 1,9 8V - była
164 3.0 V6 super - była
159 1,9 16V- jest